Actualitate

FOTO. VIVO Cluj a început verificările pentru Certificatul Verde la accesul în mall

Accesul în mall-uri este condiționat de Certificatul Verde de astăzi, iar acest lucru a fost pus deja în aplicare la VIVO Cluj

Clienții VIVO Cluj au avut o mică surpriză astăzi în momentul în care au vrut să intre la mall. Agenții de securitatea ai centrului comercial au început de astăzi să-i verifice pe toți cei care au vrut să pătrundă în mall-ul din Cluj.

Câteva dintre noile restricții au fost omise sau scrise greșit în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial. Spre exemplu, nu se specifica exact că în mall-uri (centre comerciale) se va putea intra numai cu certificatul verde.


Raed Arafat, șeful DSU, a făcut clarificări în ceea ce privește noile restricții. El susține că au existat neînțelegeri juridice, dar imediat după ce noua hotărâre va fi publicată, în mall-uri nu se va mai putea intra fără certificat verde. 

„În primul rând, în centrele comerciale (nu veți găsi cuvântul mall nicăieri pentru că nu este o definiție juridică pentru că nu există mall în legislație, există centre și parcuri comerciale). Au existat și în hotărârea trecută la articolul 6, alineatul 3, dacă nu mă înșel, dar unde din nou din cauza aspectelor juridice erau încadrate într-o categorie în care trebuie să fie cu 50% din persoane, numai că nu putem să vedem la mall cum intră 50% sau 100% persoane. Noi avem o regulă clară de intrare la mall, controlată prin certificat verde - vaccinare sau trecere prin boală. Astfel, a fost corectată această situație, clarificată. Deci la mall-uri, la intrare la centrele comerciale este obligatorie verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală”, a spus Raed Arafat într-un briefing de presă, organizat după ședința de guvern de luni. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter