Actualitate

Polei pe mai multe drumuri din Cluj! Drumarii au intervenit pentru prima dată în acest sezon

Drumarii clujeni au intervenit pentru prima dată în acest sezon rece după ce în ultimele zile temperaturile au scăzut sub zero grade în anumite zone din județ.

Polei pe mai multe drumuri din județul Cluj Polei pe mai multe drumuri din județul Cluj

 

Consiliul Județean a încheiat contracte de deszăpezire cu mai multe firme, iar în primele zile de intervenție au fost folosite peste 140 de tone de material antideparant.


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:Ceea ce pretindem societăților contractante este să intervină cu maximă promptitudine, ori de câte ori este necesar, astfel încât să se poată circula în condiții optime și în deplină siguranță. În ceea ce ne privește, vom supraveghea îndeaproape toate aceste intervenții, tocmai pentru a nu exista probleme".

Astfel, în urma temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, câteva drumuri judeţene situate în zonele Turda și Gilău, respectiv în zona de munte a județului, au fost afectate de fenomenul de polei.


În acest context, în cursul ultimelor zile, s-a acţionat pe mai multe drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate în aceste zone. Intervenția a fost realizată cu ajutorul utilajelor specifice și a fost necesară folosirea unei cantități totale de peste 140 de tone de material antiderapant.

În zona Turda, pe raza căreia se află drumuri sau sectoare de drumuri în lungime totală de peste 286 kilometri, acțiunile de combaterea a poleiului au fost executate de prestatorul de servicii Bema Prodserv SRL.


De asemenea, în zona Gilău, pe raza căreia se află drumuri sau sectoare de drumuri în lungime totală de peste 248 kilometri, activitatea a fost asigurată de prestatorul de servicii Maxi Prest SRL.

În ceea ce privește activitatea pe celelalte zone ale județului, aceasta este asigurată de Maxi Prest SRL în zona Huedin (drumuri sau sectoare de drumuri în lungime totală de peste 201 kilometri), Opentrans SRL în zona Gherla (drumuri sau sectoare de drumuri în lungime totală de peste 326 kilometri) și Diferit SRL în zona Dej (drumuri sau sectoare de drumuri în lungime totală de peste 169 kilometri).

CITEȘTE ȘI:

Contract pentru deszăpezirea drumurilor din județ, scos la licitație. CJ plătește 4,5 mil. lei

VIDEO. Deszăpezire de proporții epice a Transfăgărășanului. Zăpada ajunge la 6 metri

Ultimele Stiri
abonare newsletter