Actualitate

Prognoza meteo de Revelion. Ce temperaturi ne așteaptă în primele zile din 2022?

Potrivit meteorologilor, primele zile din 2022 vin cu temperaturi scăzute în Transilvania, iar mercurul din termometre nu va arăta mai mult de -6 — -5 grade Celsius, pe timpul nopții. Cum va fi vremea în Cluj?

Prognoza meteo de Revelion. Ce temperaturi ne așteaptă în primele zile din 2022? Prognoza meteo de Revelion. Ce temperaturi ne așteaptă în primele zile din 2022?

 

Potrivit meteorologilor, vremea va fi schimbătoare în perioada 27 decembrie – 9 ianuarie. În primele zile ale intervalului mercurul din termometre va urca la 3 – 4 grade Celcius, dar în primele zile din 2022 se anunță temperaturi care nu vor depăși 0 grade Celsius.


 

Vremea în TRANSILVANIA

 În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3...4 grade, apoi treptat acestea vor crește până spre 6...7 grade, în medie, în 03 ianuarie. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârșitul intervalului (09 ianuarie) vor fi în medie 1...2 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește ușor de la -1 grad în medie, în 27 și 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 04 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6...-5 grade, în 08 și 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie și 03 - 09 ianuarie.


Vremea la munte

În perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3...-2 grade în perioada 07 - 09 ianuarie. Minimele vor avea o evoluție termică similară, astfel că în perioada 27 - 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 02 și 03 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7...-6 grade, în perioada 07- 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Cum va fi vremea la Cluj?

Conform AccuWeather, începutul de săptămână vine cu temperaturi puțin mai ridicate și mulți nori.


Luni, 27 decembrie, vremea se încălzește, maxima fiind de 5 grade Celsius, iar vântul va sufla cu 20 km/h. În această zi sunt anunțate perioade de ploaie și ninsoare, șansele de precipitații fiind de 94%.

Nu scăpăm de nori nici în ziua de marți, șansele de ploaie fiind de 25%, maxima zilei fiind de 4 grade Celsius. Noaptea, cerul rămâne acoperit de nori în proporție de 96%, iar minima coboară la 1 grad Celsius.


Miercuri, 29 decembrie, vremea se menține caldă, maxima zilei fiind de 5 grade Celsius. Cerul rămâne înnorat, iar noaptea vine cu ploi, șanșele de ploaie fiind de 63%.

Ziua de joi, 30 decembrie, se anunță una liniștită, cu maxime de 6 grade Celsius. Șansele de precipitații scad față de zilele precedente, ajungând la 25%.


Ultima zi din anul 2021 se anunță una caldă, maxima fiind de 7 grade, iar minima de 4 grade Celsius. Norii vor acoperi cerul în proporție de 95% și vântul va sufla cu 33 km/h.

În prima zi din anul 2022 se anunță câteva averse de ploaie, cu posibilitate de precipitații de 57% și a probabilitate de 11% de furtuni cu descărcări eletrice. Maxima zilei ajunge la 8 grade Celsius.

Până în data de 8 ianuarie 2022, vremea se menține caldă în județul Cluj, însă din 9 ianuarie vremea se răcește, maxima zilei fiind de -2 grade Celsius, iar minima urmând a coborî spre -5 grade. Meteorologii anunță pentru această zi ninsoare, șansele de precipitații fiind de 60%.

 

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN și COD PORTOCALIU de inundații pe râurile din Cluj. Hidrologii avertizează că se pot depăși cotele de apărare

Ultimele Stiri
abonare newsletter