Actualitate

Polei pe mai multe drumuri din Cluj. A fost nevoie de sute de tone de material antiderapant

Pe mai multe drumuri din județ, circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă. În zona de munte, poleiul a îngreunat traficul, însă nu există blocaje în acest moment.

Drumuri din Cluj, afectate de polei. Drumuri din Cluj, afectate de polei.

 

 


464 de tone de material antiderapant au fost folosite în ultimele zile în cadrul intervențiilor pe drumurile județene din Cluj. Ploile, lapovița și zăpada căzute au dus la îngreunarea traficului pe unele drumuri din județ.

 


Reprezentanții Consiliului Județean Cluj anunță că în cursul dimineţii zilei de luni, 27 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De altfel, în zona de munte, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.


Tone de material antiderapant pe mai multe drumuri

„Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 26 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 11 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 74 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de duminică s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe două drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 37 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 27 de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 239 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 114 tone de material antiderapant, inclusiv sare”, au informat, luni dimineața, reprezentanții forului județean.

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo de Revelion. Ce temperaturi ne așteaptă în primele zile din 2022?

PERICOL PUBLIC. Șofer de TIR, mort de BEAT pe șosea și oprit cu forța de alți conducători. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter