Administrație

„Super-afacere” pentru Supercom! Firma, noul operatorul de salubritate la Cluj-Napoca. Boc: „Nu rămânem cu gunoaiele în stradă”

Firma Supercom „a pus mâna” și pe contractul de colectare și transport a deșeurilor din Cluj-Napoca, Huedin și încă 43 de comune, obținând astfel „monopolul” asupra deșeurilor din județ.

FOTO: Facebook/ Consiliul Judetean Cluj FOTO: Facebook/ Consiliul Judetean Cluj

 

 


Recent, a fost atribuită și ultima licitație pentru servicii de salubritate în județul Cluj. Este vorba despre lotul I - Zona I Cluj și Zona 2 Huedin, contract adjudecat în favoarea firmei Supercom. Pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului Local Cluj-Napoca, a fost introdus un proiect de hotărâre privind atribuirea contractului de salubrizare în municipiul Cluj-Napoca, de către ADI ECO-Metropolitan Cluj firmei Supercom.

 


„Aș vrea să vă consult cu privire la următoarea problemă: față de ordinea de zi consacrată acestei ședințe și anunțată vineri, în această dimineață am primit documentația completă pentru contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activități componente a serviciului de salubrizare județul Cluj. S-a finalizat licitația cu privire la salubrizarea din municipiul Cluj-Napoca în cadrul procedurii realizate de ECO Metropolitan, sub coordonarea Consiliului Județean Cluj, și fiecare primărie trebuie să aprobe acel contract, pe care, ca și caiet de sarcini, noi l-am aprobat în 2019 și care a fost completat după aceea cu ceea ce Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP) a decis pe parcursul achiziției publice prin diverse clarificări. Astăzi, ne aflăm în situația de a aproba acest contract, pentru a se putea semna miercuri, la ora 11, contractul oficial pentru ceea ce înseamnă deșeuri municipale din municipiul Cluj-Napoca. Aici, ne referim la salubrizarea menajeră. (…) Important este că nu rămânem cu gunoaiele în stradă”, a declarat primarul Emil Boc, în ședința consiliului local. 

Întrucât documentația este destul de „stufoasă” și a fost oferită consilierilor locali cu doar o oră înaintea începerii ședinței, atât consilierii PSD, cât și cei USR au solicitat amânarea dezbaterii și supunerii la vot a proiectului de hotărâre. Astfel, primarul Emil Boc a decis să retragă proiectul de pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, urmând ca acesta să fie dezbătut miercuri, în altă ședință extraordinară de consiliu local.


Supercom are „monopol” pe deșeurile din județ

Odată cu adjudecarea ultimului contract, compania Supercom a câștigat tot județul, după ce, la finalul anului 2020 și la finalul lui 2021, a câștigat contractele pentru colectarea deșeurilor din Dej, Turda, Câmpia Turzii șialte 32 de comune, dar și cel pentru administrarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj.

Licitația publică are drept scop delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor pe raza municipiului Cluj-Napoca și a celorlalte localități cuprinse în Lotul 1. Supercom a câștigat licitația cu o ofertă de 409.305.800 de lei (plus TVA) pentru colectare și transporul deșeurilor timp de 10 ani, singurul contracandidat fiind firma Brantner, care a contestat la Consiluii Concurenței procedura de atribuire a contractului, însă fără succes. 


Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul județean și primăriile. Contractele de prestări servicii va fi încheiat direct de utilizatorul serviciului şi operator.

CITEȘTE ȘI:

Cât ne costă funcționarea Centrului de Deșeuri?

Ultimele Stiri
abonare newsletter