Administrație

Servicii digitalizate de stare civilă, extinse în Turda și Câmpia Turzii. Certificatul de naștere poate fi emis în format digital.

Certificatul de naștere poate fi emis în format digital și în Turda și Câmpia Turzii.

Servicii digitalizate de stare civilă, extinse în Turda și Câmpia Turzii/Foto: pixabay.com Servicii digitalizate de stare civilă, extinse în Turda și Câmpia Turzii/Foto: pixabay.com

 

 


Ministerul Afacerilor Interne a anunțat o nouă extindere, de marți, a Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC) cu 25 de localităţi din judeţele Cluj, Iaşi, Ialomiţa şi Hunedoara. SIIEASC este alcătuit din cinci platforme interoperabile având ca scop furnizarea de servicii digitale circumscrise înregistrării sau, după caz, atestării evenimentelor de viaţă: naştere, căsătorie, divorţ şi deces.

 


Servicii digitalizate de stare civilă în noi localități:

- Judeţul Cluj: Turda, Câmpia Turzii
- Judeţul Iaşi: Paşcani, Târgu Frumos, Hârlău, Butea
- Judeţul Hunedoara: Haţeg, Brad, Simeria, Peştisu Mic, Băcia, Băiţa, Certeju de Sus, Şoimuş, Hărău
- Judeţul Ialomiţa: Fierbinţi-Târg, Căzăneşti, Sfântu-Gheorghe, Balaciu, Sineşti, Dridu, Perieţi, Jilavele, Coşereni, Moviliţa.


Servicii digitalizate de stare civilă, la Primăria Cluj-Napoca

Începând din 8 mai, a fost demarată o primă etapă de extindere a SIIEASC, cetăţenii din municipiul Cluj-Napoca, putând obţine în format digital, dar şi fizic, la cerere, certificate de naştere şi deces.

„Suntem la un moment istoric. Astăzi emitem primul certtificat de naștere semnat digital, ceea ce înseamnă că cetățenii Clujului care au fericita ocazie de avea un băiat sau o fată pot veni doar cu actele la Primărie, cu certificatul constatator al nașterii, cu actele de stare civilă sau certificatul de căsătorie, iar documentele se scanează pe loc aici, și se emite instant certificatul de naștere pe care-l poti primi în aceeași zi, după un interval cât mai scurt de timp”, declara Emil Boc într-un mesaj video publicat pe pagina sa de socializare.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CJ Cluj continuă procesul de digitalizare. Turiștii pot solicita ghidaje și materiale informative prin „Ghișeul Unic”.

Județul Cluj și-a prezentat strategia de digitalizare a administrației la Forumul Internațional de la Chișinău

Ultimele Stiri
abonare newsletter