Administrație

Rețea continuă pentru serviciul de alimentare cu apă din Cluj la Sălaj, pe o distanță de peste 160 km. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe: „Apă din zona de munte, de la Tarnița, este de cea mai bună calitate”.

Extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă din județ continuă, iar în urma investițiilor Consiliului Județean Cluj, apa de la Tarnița ajunge în Sălaj. „Clujul are apă potabilă de cea mai bună calitate”, apreciază președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă din județ continuă. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Clujul are apă potabilă de cea mai bună calitate”/Foto: pexels.com Extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă din județ continuă. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Clujul are apă potabilă de cea mai bună calitate”/Foto: pexels.com

 

 


Clujul dispune de resurse de apă de calitate, iar în urma investițiilor în infrastructura de apă și canalizare, apa de la Tarnița ajunge în județul vecin, pe o distanță de 164 km. 

Rețea extinsă de alimentare cu apă de la Cluj la Sălaj

De altfel, în județul Cluj, circa 90% din populație este racordată la rețeaua de apă centralizată, iar în urma proiectului Apă în Apuseni, se apropie de o acoperire de 100%. 


„Am depus tot efortul pentru a obține bani europeni și să cofinanțăm o parte din aceste lucrări. 

Ultimul contract, în valoare de 131 de milioane de euro, semnat săptămâna trecută, este un program care completează proiectele de investiție în infrastructura de apă și canalizare anterioare, în valoare de 670 de milioane de euro. Astfel, prin acest ultim proiect contractat, ajungem în zonele din județ care nu au fost acoperite până în prezent”, potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.  


93% din valoarea contractului de 131.000.000 de euro reprezintă finanțare europeană nerambursabilă, iar 7% reprezintă partea de cofinanțare acoperită de Consiliul Județean Cluj.  

„Continuăm proiectul nostru prin care dorim să oferim condiții bune locuitorilor din județul Cluj.


CITEȘTE ȘI: 
Apă în Apuseni. Consiliul Județean a început lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a Clujului. Alin Tișe: „Investiția va crea premisele unei dezvoltări accelerate a întregii regiuni”.

De altfel, pentru că județul Sălaj nu avea sursă bună de apă, am convenit să dezvoltăm rețeaua și pe raza județului vecin. Am construit astfel cea mai lungă rețea de apă și canalizare din țară, pe o distanță de 164 km, de la Cluj-Tarnița și până în Sălaj. 

În final, tot județul Sălaj va fi legat de sursa de apă din Cluj. Iar prin acest ultim proiect, ajungem la aproape 100% din populația arondată la sistemul centralizat de apă și canalizare”, a explicat, joi, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, în cadrul unei intervenții radio locale. 


„Clujul are apă potabilă de cea mai bună calitate”

Apa potabilă din Cluj este de calitate, iar clujenii o pot consuma cu încredere. De altfel, Alin Tișe a recunoscut că preferă apa de la robinet și consideră că aceasta este mai bună decât apa plată îmbuteliată. 

 „Eu spun că este o apă de cea mai bună calitate. Cei care ne ascultă pot să încerce. Eu, de exemplu, beau doar apă de la robinet. Consider că este mai bună decât apa plată pe care o cumpărăm din diferite magazine. Fiecare va avea propria părere. Eu cred, și având în vedere tehnologia pe care noi o implementăm, care este cea mai modernă la nivel european, de la stațiile de tratare, epurare, filtrare, până la rețelele care sunt noi și curate, cred că avem apă de bună calitate.

CITEȘTE ȘI: 
Zonele montane din Cluj, mai accesibile pentru turiști. Peste 40 km de drumuri județene, modernizate cu bani europeni.

Este apă din zona de munte, de la Tarnița, e captată din lacurile noastre de acumulare. Fiecare dintre clujenii care ne ascultă au părerea lor, dar eu cred că, în momentul de față, Clujul are apă potabilă de cea mai bună calitate și poate fi consumată cu încredere. Este o infrastructură critică și noi, ca autoritate publică, avem multe obligații în acest sens. Oamenii o pot consuma cu încredere și nu au niciun motiv să-și facă griji în privința calității apei potabile de la robinet”, a explicat președintele Consiliului Județean Cluj. 

În județul Cluj au fost introduși aproape 1.500 de kilometri de canalizare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean Cluj investește 131 de milioane de euro pentru apa clujenilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter