Administrație

Începe „curățenia” printre taximetriștii de la Aeroport. Boc: „Vom avea transport civilizat!”

Problema taxiurilor din zona Aeroportului va fi rezolvată prin crearea de locuri special amenajate pentru taximetre la Park&Ride-ul de pe Traian Vuia.

Zonă de parcare pentru taxiuri, la Park&Ride-ul de la Aeroport|Foto: Primăria Cluj-Napoca Zonă de parcare pentru taxiuri, la Park&Ride-ul de la Aeroport|Foto: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat o serie de măsuri pentru rezolvarea problemelor legate de taxiuri în zona Aeroportului. Astfel, după cum arată edilul, unii turiști care au aterizat la Cluj au reclamat deficiențe în ceea ce privește serviciile în regim de taxi, precum cele legate de lipsa de monitorizare a prețului pe kilometru pentru cursele oferite. 

Spațiu de parcare pentru taxiuri, la Park&Ride-ul de la Aeroport

Aflat în vizită pe șantierul Park&Ride-ului din zona Aeroportului, edilul Emil Boc a arătat că prin crearea a peste 800 de locuri de parcare, traficul și poluarea din oraș vor fi diminuate.


Mai mult, în zona Park&Ride-ului vor fi amenajate locuri de parcare pentru taxiuri, iar călătorii care vor ateriza pe Aeroportul din Cluj vor dispune de bancomate special amenajate pentru comanda taximetrelor, cu informații despre firma de taxi și prețul pe kilometru pentru serviciul prestat. În câteva clipe, taxiurile parcate în zona Park and Ride-ului își vor putea prelua clienții. 

CITEȘTE ȘI: 
Dan Tarcea a verificat lucrările de la Park & Ride-ul de la Aeroport: „Sunt realizate în proporție de 60%

„Acest parking este dedicat celor care vin la Cluj dinspre alte localități, și pentru a descongestiona traficul, își vor putea lăsa mașinile, iar exact în fața parkingului va fi o stație de transport public, cu mijloace de transport în comun care îi vor duce în oraș, cu rute regulate ce le va permite să ajungă în orce colț al orașului.


În același timp, aici vor fi marcate și locuri pentru taximetre. 

Foarte multă lume s-a plâns că nu există ordine atunci când vii și vrei să iei un taxi de la Aeroport. 


Spațiul dedicat taxiurilor la Park&Ride-ul de lângă Aeroport va oferi condiții pentru un transport civilizat|sursa: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Facebook.com

Vom proceda așa cum se întâmplă în alte orașe europene mari. Ai aterizat la Cluj, ai două-trei bancomate de unde îți alegi firma de teximetrie și prețul pe kilometru pe care îl are. Iar taxiurile care vor fi parcate aici vor prelua clienții și îi vor transporta la destinație. Serviciul va fi prestat în conformitate cu tariful înscris pe biletul de comadă a taxiului. În acest fel vom avea transport civilizat de taxi și vom elimina orice formă de potențial abuz, așa cum s-au plâns în trecut unii călători că ar exista. 

Vom avea 30-40 de locuri de parcare pentru taxi, atât cât vor fi necesare”, a anunțat Emil Boc prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook


Park and Ride-ul de pe strada Traian Vuia, din zona Aeroportului, aflat în prezent în proces de construcție, va avea 863 de locuri de parcare, inclsuiv pentru autovehicule electrice și pentru persoanele cu dizabilități. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Economie la bugetul local. Proiectul Park&Ride-ului de la Aeroport, finanțat prin fonduri europene

abonare newsletter