Administrație

Patru comune primesc bani de la Consiliul Judeţean Cluj. Se vor reabilita drumuri şi şcoli.

Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unor sume din fondul de rezervă al bugetului local pentru sprijinirea a patru comune care se confruntă cu situații de necesitate urgentă.

Patru comune primesc bani de la Consiliul Judeţean Cluj | Foto: Şcoala Gimnazială Suatu – captură Google Maps Patru comune primesc bani de la Consiliul Judeţean Cluj | Foto: Şcoala Gimnazială Suatu – captură Google Maps

 

 


Reunit în ședință ordinară marți, 30 iulie 2024, Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unor sume din fondul de rezervă al bugetului local pentru sprijinirea a patru comune care se confruntă cu situații de necesitate urgentă.

 


„Prin intermediul acestor fonduri destinate comunelor clujene dorim să venim în sprijinul autorităților locale pentru a interveni imediat și de urgență în vederea remedierii situațiilor care nu suportă amânare”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

Se vor reabilita drumuri şi şcoli

Astfel, forul administrativ județean acordă un ajutor în sumă de 250.000 de lei către comuna Suatu, în vederea derulării unor lucrări pentru reabilitarea acoperișului Școlii Gimnaziale Suatu. Necesitatea acestor intervenții de urgență este dată de faptul că, în urma fenomenelor meteorologice acoperișul clădirii a fost afectat.


Comuna Cătina va beneficia, de asemenea, de suma de 173.000 de lei din fondul de rezervă în vederea reabilitării clădirii școlii cu clasele I-IV din satul Feldioara.

CITEŞTE ŞI
Noi drumuri judeţene intră în reparaţii. Investiţie de 15 milioane de lei.

350.000 de lei au fost aprobați pentru comuna Recea-Cristur, aceștia fiind destinați reabilitării drumului comunal DC 163 din localitatea Escu, sector afectat de fenomenele hidrometeorologice de la începutul lunii iunie a acestui an.


De asemenea, forul administrativ județean a alocat comunei Sânmărtin 350.000 de lei pentru reabilitarea drumului din satul Cutca, drum aflat într-o stare avansată de degradare în urma ploilor din ultima perioadă.

Articol scris de Alina Petric


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrări de reparații pe DJ 107S Uzina-Măguri Răcătău. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Drumul traversează o zonă muntoasă deosebit de pitorească”.

Pas important pentru realizarea centurii de nord a Clujului. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Va degreva traficul greu din municipiu și va asigura o conectivitate mai bună cu județele limitrofe”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter