Administrație

Zeci de trenuri interregionale, scoase la licitație. Vor circula și pe rutele regionalei Cluj.

Servicii publice de transport feroviar, asigurate de trenuri electrice, cu rute prin județul Cluj.

Autoritatea pentru Reformă feroviară anunță organizarea licitației pentru noi trenuri electrice. Rute feroviare prin județul Cluj|Foto: ARF-Autoritatea pentru Reformă Feroviară - Facebook Autoritatea pentru Reformă feroviară anunță organizarea licitației pentru noi trenuri electrice. Rute feroviare prin județul Cluj|Foto: ARF-Autoritatea pentru Reformă Feroviară - Facebook

 

 


O serie de trenuri electrice noi vor circula pe rutele regionalei Cluj, în urma unei licitații lansate de Bursa Română de Mărfuri. 

CITEȘTE ȘI: 
Contract de 3,2 miliarde de lei pentru 62 de trenuri electrice. Vor circula și prin Cluj.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat că Bursa Română de Mărfuri (BRM) a început organizarea licitațiilor pentru achiziția de servicii publice de transport feroviar de călători, respectiv a trenurilor electrice inter-regionale destinate transportului interregional feroviar de călători.


Contractele au o valabilitate de maximum 60 de luni și vor include un număr de 25 de trenuri, iar o serie de rute vor fi asigurate și la nivelul Regionalei CFR Cluj. 

*13 trenuri și 4 rute, respectiv: București Nord – Brașov – Cluj Napoca, București Nord – Brașov, Brașov – Deda – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Deva – Timișoara Nord.


Rute feroviare pentru noile trenuri electrice|Foto: ARF- Autoritatea pentru Reformă Feroviară Facebook.com


*12 trenuri și 4 rute, respectiv: București Nord – Suceava, București Nord – Iași, București Nord – Galați, Iași – Cluj Napoca.

sursa: ARF- Autoritatea pentru Reformă Feroviară-Facebook

Data limită de depunere a ofertelor și a documentelor însoțitoare este 4 octombrie 2024.


În iarna acestui an, Autoritatea pentru Reformă Feroviară semna cu constructorul polonez PESA pentru 62 de trenuri electrice noi, însă în urma unei contestații ulterioare, contractul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trenuri electrice pe ruta Cluj-Brașov și Cluj-Oradea, după reabilitarea și electrificarea căii ferate. Contract de peste 1 miliard de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter