Administrație

Consiliul Județean Cluj, model internațional de bune practici în domeniul regenerării urbane durabile

Consiliul Județean Cluj a fost desemnat câștigător al concursului „Orașul durabil 2024”, categoria Județe și municipii, pentru modul în care a conceput, pentru municipiul Gherla, proiectul de regenerare urbană a Cartierului Nou din Gherla.

Clujul, câștigătorul celei de-a VI-a ediţii a concursului „Oraşe Durabile”|Foto: Camera de Comerţ şi Industrie Franceză din România (CCIFER)-Facebook Clujul, câștigătorul celei de-a VI-a ediţii a concursului „Oraşe Durabile”|Foto: Camera de Comerţ şi Industrie Franceză din România (CCIFER)-Facebook

 

 


Acest proiect, care pune accentul pe dezvoltarea unor poli urbani de echilibru în zonele metropolitane ale județului Cluj, prin promovarea unei abordări integrate și durabile, a fost desemnat câștigător al concursului de soluții organizat de Ambasada Franței în România și jurizat de reputați specialiști francezi și români.

Clujul, câștigătorul celei de-a VI-a ediţii a concursului „Oraşe Durabile”

„Premiul reprezintă o recunoaștere internațională a modului în care ne raportăm la noile abordări în materie de dezvoltare urbană, reducerea disparităților dintre centru și periferie, dar și a felului în care se poate regenera o zonă, în beneficiul comunității. Felicit colegii implicați în conceperea acestui proiect-etalon și mulțumesc, totodată, Ambasadei Franței pentru întregul sprijin oferit în implementarea lui”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Consiliul Județean Cluj, model internațional de bune practici în domeniul regenerării urbane durabile|Foto: Consiliul Județean Cluj

Ca urmare a premiului obținut, respectiv a calității soluțiilor durabile propuse, Consiliul Județean va beneficia de asistență tehnică din partea specialiștilor francezi, astfel încât proiectul de regenerare a Cartierului Nou din Gherla să beneficieze de eticheta „eco-cartier".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pas important pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc. Alin Tișe, președintele CJ Cluj: „Avem șansele cele mai mari să primim finanțarea în curând”.

Drum spectaculos din zona de munte a Clujului, în proces de modernizare. Lucrări de asfaltare pe traseul Finișel-Muntele Rece.

Dotări unice la nivel național la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Noul sediu este un punct de referință pentru învățământul special din România”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter