Administrație

Cum rezolvă Consiliul Județean Cluj problema lipsei apei în Chinteni. Investiție de aproape un milion de lei.

Comuna Chinteni are un nou rezervor de înmagazinarea apei. Investiție de aproape un milion de lei.

Comuna Chinteni are un nou rezervor de înmagazinarea apei. Investiție de aproape un milion de lei | Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook Comuna Chinteni are un nou rezervor de înmagazinarea apei. Investiție de aproape un milion de lei | Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


Comuna Chinteni dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă aflat în administrarea Companiei de Apă „Someș”.

 


Potrivit  Consiliului Județean Cluj, actuala conductă de apă, construită în anul 2006, a fost dimensionată pentru un număr de doar 2.700 de locuitori. În timp însă, pe fondul dezvoltării accelerate a zonei, respectiv a creșterii la peste 8.000 a numărului de beneficiari, rețeaua existentă nu a mai putut asigura debitul necesar de apă.

În acest context, pentru rezolvarea situației, Consilul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” au luat decizia construirii unui nou rezervor de înmagazinare a apei, cu un volum de 300 mc, care să îl înlocuiască pe cel existent și care să asigure funcționarea serviciului în parametrii fizici și de calitate optimi.


„Lucrările de construire a acestui rezervor de mare capacitate au fost deja recepționate. Această investiție finanțată din bugetul Consiliului Județean va rezolva multe din problemele cu apa potabilă pe care le-au întâmpinat cetățenii acestei comune, atât ca urmare a creșterii considerabile a consumului, cât și a diminuării debitului, pe fondul perioadelor prelungite de secetă”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Investiția, în valoare totală de 982.255 lei, a fost finanțată din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare-I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate Consiliului Județean și returnate de acesta Companiei în vederea derulării de investiții.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrări pe drumul județean care asigură legătura cu zona metropolitană pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca. Trebuie să fie gata în maxim 6 luni

Amendă şi permis suspendat pentru un şofer care făcea drifturi într-un sens giratoriu din Chinteni

Ultimele Stiri
abonare newsletter