Administrație

„Rețeta urbanistică” a lui Emil Boc: legea să fie lege, cazurile tratate egal și orașul atractiv!

Cele trei direcții de urmat în urbanismul clujean pentru o dezvoltare echilibrată: tratament egal, respectarea legii și atractivitatea orașului.

„Un oraș de calitate începe cu un urbanism de calitate!”, le-a transmis primarul Emil Boc dezvoltatorilor imobiliari la ședința Comisiei tehnice de urbanism „Un oraș de calitate începe cu un urbanism de calitate!”, le-a transmis primarul Emil Boc dezvoltatorilor imobiliari la ședința Comisiei tehnice de urbanism

 

 


 

Respectarea legii, tratamentul egal al cazurilor și menținerea atractivității orașului sunt direcțiile care trebuie urmate pentru a asigura o dezvoltare urbană echilibrată la Cluj-Napoca, susține primarul Emil Boc.


 

În ședința de urbanism, primarul Emil Boc le-a transmis dezvoltatorilor imobiliari un mesaj ferm: „Un oraș de calitate începe cu un urbanism de calitate!”.


De ce a simțit edilul că este necesară această precizare? Pentru că între cetățeni și dezvoltatori ar fi apărut tensiuni ca urmare a expansiunii imobiliare, pe măsură ce aceștia din urmă depun noi proiecte urbanistice.

CITEȘTE ȘI:
Clujul mizează pe reducerea risipei energetice. Cum se va simți asta în buzunarele clujenilor?

„Întâi respectarea legalității fără echivoc, care nu se negociază. Legea nu o negociem.
Egalitate de tratament. În situații similare, aplicarea de soluții similare, astfel încât nimeni să nu fie mai presus de lege și toți să beneficieze de cadrul legal. (…) Dacă cineva observă o discrepanță între cazuri similare, să o semnaleze. Egalitatea de tratament este esențială.
Promovarea proiectelor trebuie făcută astfel încât să păstrăm orașul atractiv, cu cea mai bună calitate a vieții. Un oraș de calitate începe cu un urbanism de calitate. De aceea, v-aș ruga să aveți în vedere acest lucru în toate proiectele pe care le dezbateți,” spune primarul Emil Boc.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dezvoltarea zonei de nord a Clujului după conceptul „orașului de 15 minute”. Viceprimarul Dan Tarcea: „Să avem funcțiuni suplimentare, ca cetățenii care locuiesc acolo să nu mai fie nevoiți să migreze”.

Masterplanul Sopor merge spre aprobare în comisia de urbanism. PUZ-ul cartierului „de 15 minute” ajunge sub lupa comisiei

Cum se măsoară „15 minute” în urbanism? Un viitor al orașelor: verde, respirabil și interactiv

Clujul va avea până în 2026 doar transport public nepoluant. Boc: „Fiecare mașină din oraș afectează calitatea vieții”

Emil Boc, despre chiriile de la Cluj: „Daca va scădea prețul, va scădea și calitatea vieții”

Ultimele Stiri
abonare newsletter