Administrație

Drumul de mare viteză Dej-Bistrița, realizat cu bani europeni. Proiect de 37 de milioane de euro și termen de doi ani pentru realizarea lucrărilor.

Drumul de conectivitate la drumul de mare viteză Dej – Bistrița va fi realizat din fonduri europene nerambursabile.

Drumul de mare viteză Dej-Bistrița, realizat cu bani europeni|Foto: arhivă monitorulcj.ro Drumul de mare viteză Dej-Bistrița, realizat cu bani europeni|Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


În primăvara acestui an, proiectul drumului expres Cluj-Dej înregistra mai multe oferte în cadrul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate.

CITEȘTE ȘI: 
Cinci oferte depuse la licitația pentru realizarea proiectului drumului expres Cluj–Dej. Contract de 28 de milioane de lei și aproape doi ani pentru finalizarea lucrărilor.

Miercuri a fost aprobată finanțarea studiului de fezabilitate pentru un alt proiect important din județul Cluj. Este vorba de drumul de conectivitate la drumul de mare viteză Dej-Bistrița. Valoarea proiectului este de 180 de milioane de lei/circa 37 de milioane de euro.


Pentru scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul municipiului Dej este prevazută realizarea unui drum care sa ocolească zona urbană, să asigure conexiunea între DN 1C - DN 17 și totodată să asigure conectivitatea cu viitorul drum de mare viteză Dej - Bistrița, având în vedere că traseele existente preiau tot traficul de tranzit pe direcția Cluj-Napoca – Baia Mare și Cluj-Napoca - Bistrița, ce conduce frecvent la blocaje de trafic cu timpi de așteptare foarte mari, potrivit proiectului de hotărâre de guvern aprobat în ședința de miercuri a Executivului. 

Mini-centura Dejului: fluidizarea traficului în zona urbană și reducerea timpilor de deplasare

Proiectul constă în realizarea unei bretele de legătură între strada 1 Mai – strada Bistriței din municipiul Dej, cu un sens giratoriu și un pod peste Someș cu lungime de 105 ml, de asemenea realizarea unui alt pod de circa 30 m, precum și un pasaj peste cale ferată cu o lungime de 495 ml, și descărcarea traficului pe strada Bistriței. 


Administrația locală din Dej va demara proiectul tehnic, se va stabili coridorul de expropriere pe o lungime de 1,7 km și o lățime de 50 m, iar ulterior proiectul va fi scos la licitație. Această etapă va fi realizată într-o perioadă de 8 luni, iar implementarea este estimată la un termen de 24 de luni.  

Prin realizarea acestui obiectiv se urmărește fluidizarea traficului în zona de referință, sporirea măsurilor de siguranță rutieră și reducerea timpilor de deplasare.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cinci oferte depuse la licitația pentru realizarea proiectului drumului expres Cluj–Dej. Contract de 28 de milioane de lei și aproape doi ani pentru finalizarea lucrărilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter