Administrație
După două licitații suspendate, hub-ul educațional din Bună Ziua a primit o veste bună. Consilier local: „Mă bucur că suntem cu un pas mai aproape”
După două licitații eșuate, autoritățile au reușit să atribuie licitația pentru prima școală din cartierul Bună Ziua. Durata elaborării documentației tehnice, a Studiului de Fezabilitate și a PUZ-ului este de 18 luni.
După două licitații suspendate, hub-ul educațional din Bună Ziua a primit o veste bună. Consilier local: „Mă bucur că suntem cu un pas mai aproape”
Consilierul local Alexandra Oană a anunțat că licitația pentru hub-ul educațional din Bună Ziua a fost într-un final atribuit unei firme.
„Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și Planului Urbanistic Zonal necesar pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale de nivel primar și gimnazial în Bună Ziua a fost, în sfârșit, atribuit.
Am propus construirea unui hub educațional în Bună Ziua anul trecut cu ocazia adoptării bugetului local pentru 2021.
După două licitații suspendate, la a treia încercare, Arhi Box a câștigat contractul ce se întinde pe o perioadă de 18 luni.
Mă bucur că suntem cu un pas mai aproape de prima școală din Bună Ziua - unul dintre cele mai tinere cartiere din Cluj-Napoca, populat preponderent cu familii ce au nevoie de o școală aproape de casă”, a transmis Alexandra Oană.
Totodată, Alexandra Oană nu a putut să nu remarce durata lungă prevăzută pentru realizarea documentației, iar un motiv pentru realizarea mai rapidă a documentației ține de accesarea fondurilor din PNRR.
„În același timp, nu pot să nu remarc durata lungă prevăzută pentru realizarea documentației, durată ce împinge prea departe momentul în care părinții din Bună Ziua își vor putea duce copiii la o școală în cartier.
Un alt motiv pentru care ar trebui să accelerăm realizarea documentației ține de accesarea de fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență pentru finanțarea construcției.
După Transport, Educația a primit cea mai consistentă alocare în PNRR, fiind prevăzute fonduri inclusiv pentru crearea unei rețele de școli verzi, atât prin construirea de școli noi, cât și prin transformarea școlilor existente.
Cu alte cuvinte, avem posibilitatea de a plăti pentru școala din Bună Ziua cu bani europeni, în condițiile în care finalizăm implementarea proiectului până în trimestrul IV din 2025.
Pentru aceasta e însă nevoie să avem documentația pregătită în timp util.
În altă ordine de idei, în zilele următoare vă vom prezenta propunerile USR PLUS pentru bugetul local de anul acesta”, a adăugat Alexandra Oană.
CITEȘTE ȘI: