Administrație
Bugetul comunei Florești pe 2022 a fost, într-un final, adoptat. Bulevardul Eroilor, proiectul de interes. Pivariu: „Proiectele merg mai departe”
Bugetul local în valoare de peste 100 de milioane de lei al comunei Florești pe anul 2022 a fost adoptat, marți, în cadrul ședinței de Consiliu Local.
Bugetul Floreștiului pe 2022 a fost adoptat.
După ce săptămâna trecută, la proiectul bugetului au fost depuse în total 15 contestații din partea grupului de consilieri locali ai USR PLUS Florești și acestea nu au mai fost dezbătute, fiind respinse, consilierii USR le-au depus din nou, luni, sub formă de amendamente, fiind respinse și acestea în cele din urmă.
Astfel, în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, 8 februarie, proiectul bugetului local aflat pe ordinea de zi a fost adoptat cu 12 voturi „pentru” și 7 „împotrivă”, cele din urmă aparținând consilierilor locali USR.
Consilierii USR nu susțin proiectul de buget al comunei
Consilierul local USR PLUS Dan Dehenes a precizat înaintea începerii procedurii de vot a bugetului din cadrul ședinței că motivul pentru care proiectul nu este susținut de grupul politic nu are legătură cu dorința de a sabota dezvoltarea comunei.
„Nu susținem acest proiect nu pentru că nu ne dorim dezvoltarea Floreștiului, vreau să fie foarte clar. Noi nu susținem acest buget pentru că are niște lucruri care, din punctul nostru de vedere, nu sunt sustenabile. Și din momentul acesta, conform desfășurării administrative a anului 2021, nu vrem să ne exprimăm neîncrederea administrativă. Nu vreau să insult pe nimeni, este opinia noastră politică, însă există niște argumente foarte clare care ne-au adus la această concluzie. Peste 50% din pozițiile actualului buget vin din bugetul trecut. Pentru mine este inadmisibil să ai bani și să șezi pe ei. Să ai propriii bani și să nu îi bagi în dezvoltare la maximum, pentru mine a însemnat pierderea încrederii în administrație”, a declarat consilierul local USR Dan Dehenes, marți, în cadrul ședinței de Consiliu Local a comunei Florești.
Primarul Pivariu asigură că proiectele comunei merg mai departe
Primarul comunei, Bogdan Pivariu, a declarat la finalul ședinței, pentru Monitorul de Cluj, că cel mai important lucru este faptul că bugetul a fost adoptat, iar astfel, toate proiectele cuprinse în acesta pot merge mai departe, în special cel care prevede modernizarea bulevardului Eroilor care este de mare interes pentru administrația locală.
„A fost aprobat bugetul, urmează Eroilor, urmează să facem toate proiectele. Fiecare proiect cuprins în buget se află în diferite faze. De exemplu, bulevardul Eroilor are ca termen data de mâine, 9 februarie, pentru deschiderea ofertelor la licitația publică. Eu sper să fie oferte, să fie competitive. Proiectele merg mai departe. Eu sunt puțin fără cuvinte însă legat de modul în care se raportează consilierii USR la tot ceea ce înseamnă administrație locală. Modernizarea bulevardului Eroilor este un proiect central, de care se leagă absolut orice înseamnă dezvoltarea ulterioară a Floreștiului. Concluziile sunt că bugetul a trecut în cele din urmă și că proiectul cel mai important de infrastructură al Floreștiului este modernizarea bulevardului Eroilor, care este prins integral în buget”, a spus Bogdan Pivariu, pentru Monitorul de Cluj.
În ceea ce privește tensiunile create în ultimele zile în taberele PNL și USR PLUS Florești, primarul a precizat că „este foarte periculos ca un grup de consilieri să privească punctual niște proiecte, fără să le vadă în ansamblu și să fie în stare să deturneze orice lucru doar pentru interesul propriu ori de partid”.
Bugetul pe anul 2022 al comunei Florești este de 102 milioane de lei, la care se adaugă excedentul bugetar de 13 milioane de lei și prevede investiții în infrastructură (drumuri noi, drumuri modernizate, trotuare, alei, parcări publice, stații de încărcare autovehicule electrice), educație (creșe și grădinițe noi, modernizare și dotare tehnologică școli, pregătire profesională), sănătate (centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități), digitalizarea serviciilor publice, sport (mese de tenis exterior, stalpi de volei) ori salubritate (coșuri de gunoi inteligente, platforme subterane de colectare a deșeurilor).
CITEȘTE ȘI: