Economie

Noi scumpiri în această vară, la cele mai căutate produse și servicii! Prețuri mai „piperate” pentru alimente, locuințe și polițe RCA.

Se anunță noi scumpiri în această vară, la cele mai căutate produse și servicii.

Noi scumpiri în această vară, la cele mai căutate produse și servicii | Foto: pixabay.com Noi scumpiri în această vară, la cele mai căutate produse și servicii | Foto: pixabay.com

 

 


 

Se anunță noi scumpiri în această vară, la cele mai căutate produse și servicii. Prețurile vor fi mai „piperate” în cazul alimentelor, locuințelor și polițelor RCA. 


 

Vara aceasta vine cu noi scumpiri pentru români, alimentele fiind, ca de fiecare dată, prima categorie de produse ce va avea prețuri mai ridicate. Din cauza secetei, recoltele sunt din ce în ce mai slabe, astfel că vom avea prețuri mai mari la pâine, ulei, dar și la carne. 


De asemenea, din luna iulie vom vedea și efectul creșterii accizei. În general, transportul mărfurilor se face în România pe cale rutieră, ceea ce înseamnă că românii vor fi nevoiți să plătească în prețul produselor de la raft și costurile crescute ale transportului. 

Citește și: 
Val de scumpiri în toiul verii. De luni, salariul minim va crește, iar benzina, motorina şi gazele se scumpesc.

Analizele de piață ale specialiștilor arată că vom avea prețuri mai mari și pentru locuințele din întreaga țară. În ultimele 12 luni, apartamentele noi s-au scumpit considerabil în România, unele fiind vândute și cu 1.910 euro/mp util. 


Vești proaste și pentru șoferi, în special cei din București. Polițele obligatorii pentru mașini se vor scumpi și ele, odată cu schimbarea metodei de calcul. De acum, se va ține cont de zona geografică și puterea motorului (KW) în loc de capacitatea cilindrică a motorului (cmc). 

Cu toate acestea, autoritățile spun că nu ar trebui să ne îngrijorăm, deoarece tarifele sunt orientative și, în plus, există încă plafonare. 


De asemenea, vă reamintim că de la 1 iulie 2024 a crescut și acciza la carburanți. Astfel, benzina s-a scumpit cu 43 bani pe litru și motorina cu 39 bani pe litru, la acel moment. De atunci, prețuri carburanților a mai crescut, dându-le șoferilor adevărate bătăi de cap. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală inflației a ajuns la 4,94%. Serviciile poștale și medicale, în topul scumpirilor din iunie 2024

Topul scumpirilor din aprilie: Serviciile poștale, detergenții și medicamentele, pe primele locuri

abonare newsletter