Economie

Absolvenţii clujenii nu cer ajutor de şomaj. Încă!

<p /><strong>Niciun absolvent clujean nu şi-a depus până în acest moment actele pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, potrivit directorului Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don.</strong>

„Până acum nu avem înregistrat niciun dosar. Probabil că absolvenţii de liceu aşteaptă sesiunea din toamnă de bacalaureat pentru a se decide ce fac. Au termen de 60 de zile de la absolvire pentru a-şi depune actele. De obicei la sfârşitul lunii august înregistrăm un aflux de cereri, anul trecut am avut 1.000 de dosare”, declară Don.
Absolvenţii, fie că sunt ei de studii superioare sau liceale pot beneficia timp de 6 luni de o indemnizaţie de şomaj de 250 de lei dacă în perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale. Ei trebuie să prezinte la AJOFM actul de absolvire a formei respective de învăţământ, în original şi în copie, precum şi o adeverinţă eliberată de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, prin care se certifică data înregistrării persoanei în evidenţele proprii, în cazul în care persoana s-a înregistrat în vederea medierii pentru încadrare în muncă la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditat sau notificat conform legii.
Vă reamintim că, dintre cei 5.388 de absolvenţi de liceu clujeni care s-au înscris la examenul de Bacalaureat, doar 54,30% au promovat.


Ultimele Stiri
abonare newsletter