Economie

Vară la ofertă!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/31/oferta turism.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Din cauza cererii scăzute agenţiile de turism se bat în oferte speciale pe toate destinaţiile. </strong>

Agenţiile de turism locale scot la înaintare pachete la promoţie în încercarea de a-i convinge chiar şi în ultimul moment pe clujeni să plece în vacanţă. „Insistenţa” crescută a operatorilor vine pe fondul scăderii cererii, în opinia vicepreşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
„E o vară plină de oferte speciale pe toate destinaţiile din străinătate. Ofertele se emit atunci când cererea este scăzută, dacă cu o lună, două înainte de sejur se anunţă oferte speciale putem deduce că nu prea există cereri”, explică Martin Bikfalvi, vicepreşedinte ANAT şi director Calibra Travel.
Potrivit acestuia diminuarea interesului pentru străinătate se suprapune cu o creştere a cererii pentru turismul intern, litoralul românesc şi staţiunile balneoclimaterice rămânând primele în „preferinţele autohtone”. Şi turismul individual, fără transport asigurat este în creştere.

Grecia, prima obţiune de peste hotare a clujenilor

Numărul turiştilor străini în Grecia a scăzut cu 11% în primele cinci luni ale anului faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, afectând o economie aflată în cel de-al cincilea an de recesiune, din cauza percepţiei asupra ţării pe fondul crizei datoriilor de stat, potrivit The Guardian. Clujenii au identificat însă o oportunitate de preţ în problemele cu care se confruntă grecii menţinând ţara în topul preferinţelor.
„Grecia şi Turcia au rămas ca destianţii favorite pentru clujeni. Interesul este mai scăzut faţă de toate destinaţiile nu doar faţă de Grecia. Nu cred că problemele economice cu care se confruntă Grecia reprezintă un motiv de scădere a cererii mai ales că preţurile s-au diminuat cu 15-17%”, spune Martin Bikfalvi.

Cu ce oferte last minute sunt momiţi clujenii?

Una dintre agenţiile locale pune pe tarabă o oferă „ultra last minute” în Muntenegru, în perioada 07- 14 august, la un hotel de trei stele cu 169 de euro de persoana, fără transport.
Clujenii pot opta cu 160 de euro, tot pentru o ofertă specială, all inclusive, pentru 5 nopţi, de această dată în Bulgaria. Un sejur în Spania, la Barcelona, de trei nopţi este scos la vânzare pe ultima sută de metri de o altă agenţie pentru 190 de euro, cu biletele de avion şi taxele de aeroport incluse.

Ultimele Stiri
abonare newsletter