Economie

Marile companii clujene listate la bursă își anunță rezultatele în 15 februarie

Una dintre ele va acorda cele mai mari dividende dintre companiile listate la BVB, potrivit specialiștilor.

Rezultatele preliminare pe 2016 vor fi publicate de cele cinci companii clujene listate pe bursă, peste o săptămână,  în 15 februarie.

Având în vedere rezultatele pe trimestrul trei din 2016 est ede așteptat ca măcar trei dintre ele să raporteze profit.


Cele mai mari dividende       

Banca Transilvania ar putea oferi cele mai mari dividende în 2017, dintre companiile mari de pe Bursa de Valori București (BVB), se arată într-un comunicat al Tradeville.

Conform raportului, locul întâi în clasamentul companiilor mari care oferă dividende atractive este ocupat de Banca Transilvania, recunoscută pentru dividendele sale din anii anteriori.


"Locul doi este ocupat de Fondul Proprietatea, de la care se așteaptă un randament al dividendului de 11,3% pentru acest an, în timp ce o parte dintre SIF-uri — aflate și ele în top 10 — ar putea beneficia de distribuția extraordinară efectuată anul trecut de Banca Transilvania. Locul al treilea este ocupat de Transgaz, o companie de stat care ar putea să ofere cel mai consistent randament al dividendului dintre companiile aflate în portofoliul statului", menționează sursa citată.

Anul trecut, companiile românești au plătit cele mai consistente dividende din lume, cu un randament de aproape 8% pentru indicele BET, iar pentru acest an prognozele sunt la fel de


Cum s-au descurcat companiile clujene în T3

Armătura (–942.180 lei pierdere T3) și S.S.I.F. Broker (-95.555 lei pierdere raportată în T3) au terminat al treilea trimestru pe pierdere, iar Banca Transilvania (657 milioane lei profit net), Carbochim (353,692 lei profit) şi Transilvania Construcţii (4,7 mil. lei profit net) au înregistrat rezultate pozitive, potrivit rapoartelor publicate la mijlocul lui noiembrie.

În ceea ce priveşte evoluţia faţă de trimestrul 3 al anului trecut, două dintre firme au obţinut profit în creştere, în timp ce în cazul celor 2 societăţi cu rezultate negative, pierderea s-a diminuat față de 2015.


BT și-a dublat profitul net în primele nouă luni

Vă reamintim că, BT, a treia institutie de credit dupa active de pe piața românească, a înregistrat în primele nouă luni din 2016 un profit net de 657 milioane lei (145,5 milioane euro), în creștere cu 110% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii puternice a veniturilor din dobânzi, arată rezultatele trimestriale publicate de banca.

Activele băncii au ajuns la finalul lunii septembrie la 48,1 miliarde lei (10,8 miliarde euro), în crestere cu 1,7% față de nivelul înregistrat la finalul anului trecut.


Veniturile din dobânzi au susținut cel mai mult profitul băncii în primele nouă luni, înregistrând un avans de 53,4%, la 1,27 miliarde lei, în timp ce veniturile din comisioane au urcat în același interval cu 15,3%, la 374,1 milioane lei.

Directorul băncii anunța noi direcții de acțiune

„Rezultatele bancii sunt foarte bune, înregistrăm profitabilitate și eficiență operațională. Suntem atenți la noi oportunități ale pieței, iar în curând ne vom extinde în zona microîntreprinderi și vom folosi tot mai mult mediul digital pentru o experiență cât mai bună pentru clienții noștri”, a comentat directorul general al bancii, Omer Tetik.

Banca avea, la finalul lunii septembrie, un portofoliu de credite acordate clienților de 26,4 miliarde lei, în creștere cu 5,3% față de decembrie 2015.

abonare newsletter