Economie

Emil Boc: Investiţiile reprezintă cel mai sănătos răspuns la criză

<p />Investiţiile reprezintă de departe cel mai important şi mai sănătos răspuns la criză, invesţiile aduc bani în economie, aduc locuri de muncă şi aduc mai multe resurse la bugetele locale şi central, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc, la inaugurarea celei mai moderne fabrici de lactate din România.

Emil Boc a salutat decizia grupului elen Olympus de a investi peste 55 milioane de euro într-o fabrică de lactate amplasată la Halchiu, în apropiere de Braşov, o investiţie care va crea peste 100 de locuri de muncă. Premierul a subliniat că această investiţie vine într-un domeniu extrem de important pentru România, subliniind că obiectivul guvernului este să transforme România dintr-o ţară importatoare de produse alimentare într-o ţară exportatoare de produse alimentare.

"România, chiar şi în aceşti doi ani de criză, a alocat mai multe resurse financiare ca niciodată pentru investiţii, pentru că acesta este singurul răspuns raţional la criză. Nu populismul, ci doar măsurile care aduc locuri de muncă în economie. Bugetul pe anul 2012 va avea trei mari priorităţi: investiţiile în locurile de muncă, investiţiile în locurile de muncă, investiţiile în locurile de muncă. Este singura cale prin care să se consolideze creşterea economică pe care o avem anul acesta, în jur de 1,5%", a declarat Emil Boc.

De asemenea, Emil Boc a subliniat că România va avea creştere economică şi în anul 2012, iar în acest sens guvernul va aborda bugetul într-o manieră extrem de responsabilă şi raţională. "Voi propune coaliţiei guvernamentale şi Parlamentului un proiect de buget responsabil în raport cu interesele ţării. Vom propune un deficit de 1,9% cu posibilitatea ca în situaţia în care lucrurile nu se înrăutăţesc în Europa să putem să ajungem la finele lui 2012 cu un deficit maxim de 3%", a declarat primul ministru.

Acesta a ţinut să îi asigure pe investitori că guvernul va menţine cota unică de impozitare la 16% şi, de asemenea, va menţine şi anul următor garanţiile guvernamentale pentru cei care creează locuri de muncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter