Economie

Raul Ciurtin, familia Dobra și Florin Mariș au cumpărat Fabrica GSK din Cluj-Napoca. În locul ei va apărea un mall

Hexagon Retail Properties, deținut de Raul Ciurtin, familia Dobra și Florin Mariș, a cumpărat fabrica GSK de la Cluj-Napoca, unde vor să construiască un mall.

Hexagon Retail Properties, deținut de Raul Ciurtin, familia Dobra și Florin Mariș, a cumpărat fabrica GSK de la Cluj-Napoca, unde vor să construiască un mall. Hexagon Retail Properties, deținut de Raul Ciurtin, familia Dobra și Florin Mariș, a cumpărat fabrica GSK de la Cluj-Napoca, unde vor să construiască un mall.

 

 


GSK a vândut ultima fabrică pe care o mai avea în România, către Hexagon Retail Properties, grup cu capital privat, implicat în proiecte imobiliare și de retail din Cluj-Napoca și București, scrie Economica.net. Hexagon este deținut de Raul Ciurtin, familia Dobra și Florin Mariș și vrea să dezvolte un proiect de retail pe terenul fabricii. Fabrica este situată pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

 


„Pentru Hexagon, achiziția la finele anului 2021 a imobilului din Cluj-Napoca deținut de Ferrosan, a fost motivată în primul rând de intenția de diversificare a investițiilor prin dezvoltarea în cadrul grupului a componentei de retail. Avem în vedere asigurarea dezvoltării unui format de retail axat pe oferirea unui mix de servicii și facilități personalizat zonelor rezidențiale care sunt în expansiune în proximitate”, spune Florin Mariș, CEO Hexagon, potrivit sursei citate.

Procesul de vânzare a durat putin peste 1 an de zile, iar finalizarea lui a fost marcata în luna decembrie 2021. Tranzacția a fost intermediată de JLL, mai precizează Economica. net. 


La nivel global, GSK este unul dintre principalii jucători în domeniul medical și a intrat pe piața din România în urmă cu peste 30 de ani. Fabrica Ferrosan din Cluj a ajuns în portofoliul lor în 2019. Anterior, fabrica a fost deținută de Pfizer.

Ciurtin a cumpărat și fostul Camping Făget, unde ridică un complex turistic

Primăria Cluj-Napoca a autorizat construirea unui complex turistic pe locul vechiului Camping Făget, în 2020. Noul complex va fi construit pe strada Făget, numărul 6 și va cuprinde spații pentru cazarea turistică cu următoarele dotări: centru spa, sală de evenimente, piscine exterioare, terenuri sport). Regimul de înălțime va fi de trei nivele supratereane, respectiv 2S+P+2E. Suprafața complexului este de 33.151 mp, din care 19.861 mp (60% din suprafață) vor fi spații verzi.


Centrul turistic va include piscină acoperită cu zonă VIP și piscină descoperită, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente, capelă de ceremonii și parcare cu 142 de locuri, potrivit hotelinvest. Autorizația de construcție este valabilă 12 luni, iar termenul de finalizare asumat de dezvoltatori este de cinci ani.

Firma care realizează proiectul este Crisrock SRL, din localitatea Oiejdea, județul Alba, controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, fostul acţionar al fabricii de lactate Albalact (cumpărată de francezii de la Lactalis cu 30 de milioane de euro). Ciurtin este implicat și în grupul de firme Hexagon, care a ridicat în Gheorgheni complexul Vivido Business Center, găzduind chiriași pecum Porsche Engineering România, Metro Systems sau Bosch, potrivit ZF. Fostul camping a fost cumpărat de Ciurtin de la Unita Turism Holding pentru suma de 2 milioane de euro, deși prețul cerut de aceasta era inițial de 2,7 mil. euro.

CITEȘTE ȘI:

Complex turistic cu spa, piscină și terenuri de sport, pe locul fostului Camping Făget

Ultimele Stiri
abonare newsletter