Educație

UBB va avea un program de licență în Inginerie Medicală, din anul universitar 2024-2025

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca introduce în anul universitar 2024-2025 un program de licență dedicat studiului Ingineriei Medicale.

UBB introduce în anul universitar 2024-2025 un program de licență dedicat Ingineriei Medicale/Foto: monitorulcj.ro UBB introduce în anul universitar 2024-2025 un program de licență dedicat Ingineriei Medicale/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va avea, începând din anul universitar 2024-2025, un program de licență în Inginerie Medicală, completându-și astfel programele UBBMed relevante pentru sănătate-medicină din cadrul UBB School of Health, după modele similare de programe de la universități internaționale de referință.

 „Programul - cu accent inițial pe Centrul UBB din Reșița (dar nu numai) – va fi unul interdisciplinar, prin care excelența UBB în științe & tehnologie & sănătate va stimula atât un program ingineresc modern în educație, cât și unul care să genereze inovații tehnologice în domeniul medical/al sănătății”, a declarat rectorul UBB, profesorul Daniel David.


Standarde academice și profesionale înalte pentru studenții UBB

Programul va fi integrat și cu noua Platformă INSPIRE – InfoBioNano4Health&Biomedical Imaging, una dintre cele mai avansate platforme academice de acest tip la nivel internațional, studenții având astfel posibilitatea de a se pregăti la cele mai înalte standarde academice și profesionale în domeniu.

CITEȘTE ȘI: 
UBB atrage noi cercetători de TOP din străinătate, în domeniul sănătății. Milioane de euro ajung la cercetare.

UBBMed a fost lansat recent, acoperind strategic trei arii clinice (1. sănătatea mintală; 2. boli netransmisibile – inițial mai ales cancer -; și 3. sănătate publică), alături de alte condiții medicale mai specifice (în funcție de proiectele existente) și doua abordări transversale strategice (1. inginerie & tehnologie medicală și 2. etica & psihosociologia medicinei), alături de alte demersuri interdisciplinare mai specifice. 


Trei unități academice au fost dezvoltate până acum în cadrul UBBMed pentru a susține ariile strategice: (1) Platforma BrainQ – în relație mai ales cu sănătatea mintală; (2) Centrul Național de Competențe pentru Stilul de Viață Sănătos – în relație mai ales cu sănătatea publică și bolile netransmisibile și (3) Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului – în relație cu oncologia (https://oncology.research.ubbcluj.ro/). De asemenea, Platforma INSPIRE și Centrul de Prevenție Covid-19 și alte Boli Infecțioase susțin arii clinice și mai specifice. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

UBB Cluj sprijină 79 de studenți defavorizați pentru finalizarea studiilor

abonare newsletter