Educație

Rezultate admitere liceu 2024. Topul liceelor din Cluj pentru care au optat elevii de 10.

Rezultatele admiterii la liceu 2024 pentru absolvenții de clasa a VIII-a au fost publicate. Pentru ce licee au optat elevii cu media 10 din Cluj.

Rezultate admitere liceu 2024. Clasamentul liceelor din Cluj, în funcție de media elevilor înscriși|Foto: pexels.com Rezultate admitere liceu 2024. Clasamentul liceelor din Cluj, în funcție de media elevilor înscriși|Foto: pexels.com

 

 


Rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu 2024 s-a făcut în baza opțiunilor elevilor și au fost publicate, miercuri, de Ministerul Educației. 

În județul Cluj, pentru admiterea în învățământul liceal sunt alocate 177 de clase, distribuite astfel: 96,5 de clase la filiera teoretică, 55 de clase la filiera tehnologică și 25,5 de clase la filiera vocațională.


CITEȘTE ȘI: 
Admitere liceu 2024. Elevii află astăzi la ce liceu au intrat, în urma repartizării computerizate.

De joi, 25 iulie, și până în 30 iulie, are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Clasamentul liceelor din Cluj, în funcție de media la admitere

În județul Cluj, în urma rezultatelor obținute la Evaluarea Națională, au fost 7 medii de 10. Repartizare liceu 2024 în județul Cluj. 


Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Top 10
Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca – patru elevi cu media 10
Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca – un elev cu media 10
Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca – un elev cu media 10. 
Liceul Teoretic „Avram Iancu” – un elev cu media 10.
Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca – doi elevi cu media 9.97.
Liceul Teoretic „Avram Iancu” – un elev cu media 9.97.
Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca - un elev cu media 9.95
Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca –un elev cu media 9.95
Liceul Teoretic „Avram Iancu” – un elev cu media 9.95
Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca – un elev cu media 9.95


A doua etapă de admitere în învăţământul liceal pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2024 - 2025 se va face în august.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Calendarul complet pentru admiterea elevilor în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2024-2025. În Cluj, pentru admiterea la liceu sunt alocate 177 de clase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter