Educație

Elevi din liceele de arte plastice din ţară se întâlnesc la „Arts Summer University”

Un grup format din 45 de elevi de clasa a XI-a din liceele de arte plastice din ţară participă, începând de joi, până în 18 iulie, la Cluj-Napoca, la prima ediţie a „Arts Summer University”.

Timp de două săptămâni, talentaţii elevi selectaţi din cei peste 70 înscrişi, vor îmbina, la şcoala de vară, utilul cu plăcutul în cadrul unui proiect care are ca scop familiarizarea lor cu viaţa de student la arte plastice.

Elevii sunt de la Liceele de profil din oraşele Constanţa, Galaţi, Brăila, Mehedinţi, Bacău, Neamţ, Bistriţa, Zalău, Baia Mare şi Satu Mare, unde urmează specializările pictură, sculptură, grafică, foto-video, conservare-restaurare, ceramică, design vestimentar şi design. La şcoala de vară de la Cluj-Napoca vor lucra sub coordonarea cadrelor didactice de la Universitatea de Arte şi Design (UAD), în atelierele instituţiei clujene.


Latura practică a întâlnirilor de la „Arts Summer University” va fi completată de cursuri teoretice susţinute de profesori ai UAD din Cluj-Napoca. Programul celor 45 de elevi cuprinde şi o simulare a examenelor de admitere la UAD, precum şi o sesiune de examene din anul întâi de studii.

Vizite la muzee, galerii şi obiective turistice, printre care şi celebra Grădină Botanică, un tur ghidat al oraşului şi seri distractive completează programul şcolii de vară.


„Arts Summer University” a fost lansată anul acesta de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi Consiliul Naţional al Elevilor şi reprezintă o premieră în activitatea UAD din Cluj-Napoca, fiind creată după modelul „Junior Summer University”, lansat de Universitatea Babeş-Bolyai, în urmă cu 6 ani.

Etichete: ubb cluj uad cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter