Educație

Elevii clujeni, împotriva deciziilor luate de Ministerul Educației: „Monica Anisie să privească realitatea țării noastre”

Reprezentanții elevilor din județul Cluj s-au arătat nemulțumiți în legătură cu ordinul ministrului Educației cu privire la obligativitatea prezenței la orele online, spunând că astfel sunt discriminați copiii din medii defavorizate.

Rareș Gălățan Ovidiu, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj Rareș Gălățan Ovidiu, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj

Ministerul Educației anunță că a fost emis ordinul de ministru privind instrucțiunea de organizare a procesului educațional pe perioada suspendării cursurilor. Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, prevede comunicatul oficial.

Această măsură nu a fost bine primită de către reprezentanții elevilor clujeni. Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Cluj a transmis un mesaj prin care trage un semnal de alarmă cu privire la egalitatea de șanse pentru toții elevii, chiar și cei care provin din medii defavorizate.


„Educația gratuită s-a dovedit în nenumărate rânduri o iluzie în România, prin prezentul ordin, părintele are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul elevilor la orele on-line dar uităm de egalitatea de șanse și cel mai important uităm că un număr considerabil din populația României se zbate pentru a avea ce pune pe masă ziua următoare. Înainte de a emite alt ordin care să discrimineze în continuare actorii principali ai învățământului, cerem doameni Ministru Monica Cristina Anisie să privească realitatea țării noastre și anume realitatea din teritoiu care de fiecare dată este uitată”, declară Rareș Gălățan Ovidiu, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

Ministrul Educației, acuzat că discriminează

La puțin timp după instituirea stării de urgență pe teritoriul României și suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar, Consiliul Național al Elevilor a transmis Ministerului Educației și Cercetării o serie de propuneri menite să faciliteze desfășurarea actului de predare-învățare-evaluare în mediul online. În ciuda acestui fapt, Ministerul Educației și Cercetării a emis ieri un ordin care prevede faptul că elevii au obligația de a participa la cursurile online organizate de către unitățile de învățământ, fără a asigura, însă, un cadru legal care să permită achiziționarea infrastructurii necesare desfășurării acestor cursuri (tablete, calculatoare etc.), atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.


„Această măsură are un profund caracter discriminatoriu, având în vedere faptul că, în România, sute de mii de copii nu au acces la facilități precum internet, infrastructură electronică șamd”, au adăugat reprezentanții CJE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter