Educație

Gemeni din Cluj, repartizați la creșe diferite!

Deși au prins locuri la creșele de stat, părinții a doi gemeni din Cluj-Napoca se confruntă cu o problemă inedită.

Doi gemeni din Cluj, repartizați la creșe diferite Doi gemeni din Cluj, repartizați la creșe diferite

 

 


„În Cluj, doi gemeni au fost printre cei 175 norocoși (din 1.406 cereri) care au prins un loc la creșă... la creșe diferite. E de râs sau de plâns? Și dacă nu era perioada COVID-19, numărul de respinși ar fi fost extrem de mare la fel cum a fost și anul trecut și acum doi, trei, patru, cinci, șase... ani”, afirmă Adriana Cristian, candidat USR la Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

Ea susține că marea problemă a lipsei locurilor la creșe și grădinițe se datorează exclusiv modului în care a crescut orașul. Adriana Cristian spune că nu este o problemă ușor de rezolvat, construcția de creșe noi fiind doar una dintre soluții. De asemenea, bonusul pentru bone – „200 de lei din cei minim 1.500 de lei, cât costă o bonă” – trebuie analizat cum va putea fi mărit eventual cu reducerea numărului celor care primesc cu adevărat sprijin, spune ea.


Suplimentarea locurilor în creșe cu un „sistem de mini-creșe”?

„Ce trebuie însă să facem e să suplimentăm cu creșe pe structură ușoară, cu parteneriate public-private, cu încurajarea unui sistem de mini-creșe și să nu mai construim cartiere noi dacă nu există în prealabil infrastructura educațională necesară. Adevărat, pentru a face asta e nevoie de curaj, curajul de a zice că se poate și altfel, chiar dacă sunt interese mari la mijloc”, afirmă Adriana Cristian.

Candidatul USR la Consiliul Local Cluj-Napoca este de părere că primul pas ar fi ca administrația locală să recunoască că „lipsa locurilor la creșe este o problemă” care „îi depășește” și că măsurile luate până acum „sunt insuficiente” și „să ceară ajutor”, să organizeze ședințe de găsire a soluțiilor cu toți acționarii și cei interesați și apoi să prioritizeze și să implementeze.


CITEȘTE ȘI:

Trei noi creșe, cu 240 de locuri, vor fi date în folosință la Cluj. Nota de plată: 1 milion de euro/an!

 


 

abonare newsletter