Externe

Un virus care provoacă o boală eradicată din 2003, descoperit în sistemul de canalizare din Londra

Autorităţile sanitare din Marea Britanie au anunţat miercuri „măsuri imediate” după ce în sistemul de canalizare al capitalei Londra au fost descoperite mostre ale virusului care provoacă poliomielita, boală considerată eradicată în Marea Britanie din anul 2003, relatează agenţia EFE.

Autorităţile sanitare din Marea Britanie au anunţat miercuri „măsuri imediate” după ce în sistemul de canalizare al capitalei Londra au fost descoperite mostre ale virusului care provoacă poliomielita/ Foto: pixabay.com Autorităţile sanitare din Marea Britanie au anunţat miercuri „măsuri imediate” după ce în sistemul de canalizare al capitalei Londra au fost descoperite mostre ale virusului care provoacă poliomielita/ Foto: pixabay.com

 

 


Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA - UK Health Security Agency) a precizat că mostre ale mai multor poliovirusuri relaţionate genetic au fost culese între lunile februarie şi iunie la uzina de ape reziduale a suburbiei londoneze Beckton, care deserveşte circa patru milioane de persoane.

 


UKHSA subliniază că majoritatea populaţiei din Londra a fost vaccinată în copilărie împotriva acestei boli care poate provoca leziuni ale măduvei spinării şi paralizia unor muşchi. Cu toate acestea, se estimează că aproximativ 14% dintre londonezi nu au primit primele trei doze necesare ale vaccinului.

 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Mostre izolate ale virusului au fost detectate şi în trecut în apele reziduale din Marea Britanie, dar acestea proveneau de la persoane care au primit în alte ţări un vaccin oral împotriva poliomielitei ce poate lăsa urme ale unei variante slăbite a agentului patogen.

Agenţia sanitară britanică presupune că virusul detectat acum a fost adus de o persoană venită din străinătate, din ţări precum Afganistan, Pakistan sau Nigeria, şi care a infectat alte persoane.


UKHSA subliniază că deocamdată nu au fost descoperite cazuri de îmbolnăvire, dar a îndemnat cadrele medicale „să investigheze aprofundat şi să notifice orice caz suspect de paralizie acută flacidă'' care nu poate fi explicat prin cauze neinfecţioase.

Aceeaşi agenţie a cerut centrelor sanitare britanice să se asigure că pacienţii lor au primit dozele de vaccin împotriva poliomielitei şi să pună un accent special pe imunizarea „noilor migranţi, solicitanţilor de azil şi refugiaţilor”.


 

CITEȘTE ȘI:

Criză de vaccin – 6.500 copii din Cluj se pot îmbolnăvi oricând de tetanos, difterie, tuse convulsivă și poliomielită

Ultimele Stiri
abonare newsletter