Externe

Slovacia anunţă încetarea ajutorului militar pentru Ucraina

Premierul slovac Robert Fico anunță încetarea livrărilor de arme către Ucraina. Anunțul vine în a doua zi după numirea sa în fruntea unui guvern de coaliţie asociat cu un partid de extremă dreapta prorus.

Slovacia anunţă încetarea ajutorului militar pentru Ucraina. FOTO: Facebook/ Volodymyr Zelensky Slovacia anunţă încetarea ajutorului militar pentru Ucraina. FOTO: Facebook/ Volodymyr Zelensky

 

 


Noul premier al Slovaciei, Robert Fico, a anunţat joi încetarea livrărilor de arme către Ucraina şi limitarea sprijinului acordat ţării vecine la „un ajutor umanitar şi civil”, transmite AFP, citat de Agerpres. Premierul slovac, un apropiat al premierului ungar Viktor Orban, a fost numit în fruntea unui guvern de coaliţie asociat cu un partid de extremă dreapta prorus.

 


„Considerăm ajutorul pentru Ucraina doar un ajutor umanitar şi civil, nu vom mai furniza arme Ucrainei”, a declarat Fico, a doua zi după numirea sa în fruntea unui guvern de coaliţie asociat cu un partid de extremă dreapta prorus.

Fico, un apropiat al premierului ungar Viktor Orban, a câştigat alegerile legislative din 30 septembrie în urma unei campanii electorale în care a pledat pentru încetarea ajutorului militar oferit Ucrainei, combaterea migraţiei ilegale şi o politică independentă a Slovaciei faţă de agenda promovată de Bruxelles şi de SUA.


El s-a pronunţat, de asemenea, împotriva liberalismului politic, a activităţilor organizaţiilor neguvernamentale şi a acordării a mai multor drepturi pentru persoanele transgender.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ucraina a blocat active de 464 milioane de dolari ale unor magnați ruși, apropiați ai președintelui Putin

Ultimele Stiri
abonare newsletter