Externe

Sociologul clujean Ioan Hosu, despre anunțul unei posibile alianțe între PSD și PNL: „Este un calcul la rece, pentru maximizarea șanselor la alegeri”

Ioan Hosu, sociolog și prof. univ. dr. la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB Cluj, spune că după discuțiile de mâine din coaliție, ne putem aștepta la anunțarea, oficial, a unei alianțe între PSD și PNL.

Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL Nicolae Ciucă Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu; Facebook/ Nicoale Ciucă Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL Nicolae Ciucă Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu; Facebook/ Nicoale Ciucă

 

 


„Ne așteptăm ca cei din coaliție să încerce să își maximizeze participarea la alegerile din acest an printr-o astfel de alianță. Asta reiese după lunga analiză și lungile negocieri, dacă merg împreună, își maximizează șansele. Alternativa Dreptei  rămâne astfel o entitate care nu prea mai contează, de fapt. 

Rămâne de văzut dacă mâine se decide acest lucru, adică această alianță, dar cred că calculele la rece la nivel de coaliție pe asta au mers, pe ideea de a maximiza șanse, altfel, separat, apare o erodare pentru fiecare dintre aceste formațiuni. Nu discutăm aici de persoane, nu se mai discută de o despărțire ideologică, ci e pur și simplu un calcul la rece, cum am spus, despre cum vor ajunge mai bine după alegeri, cele două partide, PSD și PNL",  a declarat Ioan Hosu, pentru monitorulcj.ro.  

 


Strategii gândite pas cu pas

În opinia sa, partidele din coaliție vor gândi strategia alegerilor pas cu pas. „Comasarea, liste comune, toate acestea au fost lansate în mai multe valuri, pe măsură ce negocierile avansau în direcția stabilierii unui calendar și a formulei de participare la alegeri. După declarațiile de astăzi, ideea pe care o putem desprinde clar este că cei de la guvernare, din coaliție, încearcă sau urmăresc maximizarea avantajelor pe care le-ar aduce comasarea și liste comune. Nu se mai ceartă pe tema comasării, pentru că pe aceasta s-au înțeles, după aceea a fost tema prezidențiabilului, lasă acum și tema asta pe mai târziu. Cred că mâine vor anunța o alianță, asta reiese, cred că lucrurile se abordează în pași, iar primul pas acesta cred că va fi”, a mai subliniat Ioan Hosu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tensiunile din coaliție - Marcel Ciolacu spune că una dintre soluţii este o alianţă electorală sau politică între PSD şi PNL

Europarlamentarul clujean Daniel Buda (PNL), despre discuțiile din coaliție pe tema comasării alegerilor: „Actul de guvernare nu este afectat sub nicio formă”

Mihai Tudose spune că încă nu s-a luat o decizie în coaliţie cu privire la comasarea alegerilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter