Externe

Vladimir Putin a anunțat că Belarus va participa la a doua fază a exerciţiilor cu arme nucleare tactice

Vladimir Putin a anunțat că Belarus va participa la a doua fază a exerciţiilor cu arme nucleare tactice

Vladimir Putin a anunțat că Belarus va participa la a doua fază a exerciţiilor cu arme nucleare tactice. Sursă foto: kremlin.ru Vladimir Putin a anunțat că Belarus va participa la a doua fază a exerciţiilor cu arme nucleare tactice. Sursă foto: kremlin.ru

 

 


Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi că Republica Belarus va participa la a doua fază a exerciţiilor cu arme nucleare tactice în desfăşurare în apropierea Ucrainei, pe care şeful Kremlinului le-a ordonat ca răspuns la ceea ce el a numit provocările şi ameninţările Occidentului.

De asemenea, liderul de la Kremlin a precizat că forţele belaruse, care au primit arme nucleare tactice ruse după începerea războiului din Ucraina, se vor alătura manevrelor din a treia fază, informează Agerpres.ro. 


Marţi, forţele armate din Belarus au început o inspecţie surpriză a forţelor nucleare tactice la ordinul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

CITEȘTE ȘI: 
Vladimir Putin a depus jurământul pentru al cincilea mandat de preşedinte al Federaţiei Ruse, pentru următorii șase ani

Ministrul apărării din Belarus, Viktor Hrenin, a precizat că exerciţiile vor revizui pregătirea pentru luptă a unei divizii de sisteme de rachete tactice Iskander şi a unei escadrile de avioane Su-25, capabile să transporte arme nucleare tactice. 


Mai mulţi înalţi oficiali ruşi au sugerat posibila utilizare a armelor nucleare tactice pe teritoriul ucrainean, opunându-se în acelaşi timp posibilei plasări de astfel de arme de către SUA în Regatul Unit, notează EFE. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin vrea întărirea armatei și organizațiilor de securitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter