Externe

Răspunsul lui Zelenski la oferta de încetare a focului lansată de Putin

Oferta de încetare a focului a lui Vladimir Putin nu poate fi de încredere, a declarat președintele ucrainean.

Oferta de încetare a focului a lui Vladimir Putin nu poate fi de încredere, spune președintele ucrainean. FOTO: Volodymyr Zelenskyy / X Oferta de încetare a focului a lui Vladimir Putin nu poate fi de încredere, spune președintele ucrainean. FOTO: Volodymyr Zelenskyy / X

Volodimir Zelenski a avertizat că președintele rus nu își va opri ofensiva, chiar dacă cererile sale vor fi îndeplinite. 

Răspunsul lui Volodimir Zelenski 

Comentariile sale în marja summitului G7 au fost făcute după ce Putin a stabilit o listă de cerințe pe care dorește să le îndeplinească Ucraina înainte de începerea negocierilor. 


CITEȘTE ȘI:
Condițiile „simple” ale lui Putin pentru încetarea focului în Ucraina

Printre acestea se numără renunțarea de către Ucraina la planurile sale de a adera la NATO și retragerea trupelor sale din regiunile Zaporojie , Hherson, Donețk și Luhansk, notează Sky News.

Părerea lui Lloyd Austin

Și secretarul american al apărării, Lloyd Austin, spune că Putin nu este în măsură să spună Ucrainei ce trebuie să facă pentru a obține pacea.


Austin a susținut că Putin ar putea pune capăt războiului chiar astăzi, dacă dorește acest lucru, și i-a cerut președintelui rus să își retragă trupele de pe teritoriul ucrainean. 

„El nu este în poziția de a dicta Ucrainei ce trebuie să facă pentru a instaura pacea", a declarat Austin.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Biden îi cere scuze lui Zelenski și promite un nou ajutor pentru Ucraina - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter