Externe

Imagini ȘOCANTE! Un trib ce nu a intrat până acum în contact cu civilizația, filmat ieșind din pădurea tropicală - VIDEO

Imagini rare cu membrii unui trib ieșind din pădurea tropicală amazoniană stârnesc îngrijorare. Aparițiile neobișnuite sunt un semnal de alarmă privind pericolele din zonă.

Un trib care nu a intrat până acum în contact cu civilizația a fost filmat ieșind din pădurea tropicală. Foto: captură Youtube / 1 - TV Un trib care nu a intrat până acum în contact cu civilizația a fost filmat ieșind din pădurea tropicală. Foto: captură Youtube / 1 - TV

 

 


În ultimele săptămâni, peste 50 de membri ai tribului Mashco Piro au fost observați în apropierea satului Monte Salvado din Peru, ieșind din pădurea tropicală. Comportamentul atipic pare să fie determinat de căutarea hranei, sugerând că resursele tradiționale sunt amenințate.

 


Imaginile rare cu tribul care nu a intrat până acum în contact cu civilizația arată că membrii acestuia se confruntă cu un „dezastru umanitar” pe măsură ce pădurarii le invadează teritoriul, a avertizat un grup britanic pentru drepturile omului.

Dezastru în Amazon: Trib necontactat forțat să părăsească pădurea din cauza tăietorilor de lemne

Potrivit militanților locali, în ultimele săptămâni, tribul indigen Mashco Piro a fost văzut ieșind din pădurea tropicală din partea lor izolată a Amazonului peruvian, în căutare de hrană.


„Acesta este un dezastru umanitar în devenire - este absolut vital ca tăietorii de lemne să fie dați afară, iar teritoriul Mashco Piro să fie în sfârșit protejat corespunzător”, a declarat directoarea Caroline Pearce.

Mashco Piro, care trăiesc între două rezervații naturale din Madre de Dios, sunt rar văzuți și nu comunică prea mult, potrivit Survival International.


CITEȘTE ȘI:
Furtună de reacții după ce „o fantomă” a fost surprinsă în camera unui copil care doarme - FOTO

O companie, Canales Tahuamanu, a construit mai mult de 200 de kilometri de drumuri pentru camioanele sale de exploatare forestieră pentru a extrage lemn, potrivit Survival International.

Imagini șocante din Amazon: Trib izolat, amenințat de distrugerea habitatului său

Mashco Piro au fost văzuți și peste graniță, în Brazilia, potrivit Sky News.


„Ei fug de tăietorii de lemne de pe partea peruviană”, a spus ea. „Sunt un popor fără pace, neliniștit, pentru că sunt mereu pe fugă”.

„Muncitorii forestieri ar putea aduce noi boli care ar distruge Mashco Piro și există, de asemenea, un risc de violență de ambele părți, astfel încât este foarte important ca drepturile teritoriale ale Mashco Piro să fie recunoscute și protejate prin lege”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cele mai ciudate sesizări ale clujenilor: „Un vecin amenință cu un TOPOR/Și-a făcut nevoile în tobogan”

Ultimele Stiri
abonare newsletter