Externe

Rușii au intrat în panică după arestarea fondatorului Telegram, Pavel Durov. Se grăbesc să-și șteargă mesajele.

Rușii au început să-și șteargă mesajele sensibile de pe Telegram, după arestarea lui Pavel Durov, fondatorul platformei.

Pavel Durov, fondatorul Telegram | Foto: Nick Lubushko • Wikipedia, CC BY-SA 4.0 Pavel Durov, fondatorul Telegram | Foto: Nick Lubushko • Wikipedia, CC BY-SA 4.0

 

 


Autoritățile franceze l-au arestat pe Pavel Durov după ce au apărut acuzații conform cărora rețeaua sa socială este folosită de grupările de crimă organizată și pentru pornografie infantilă și trafic de droguri, dar cei care au reacționat cel mai dur au fost rușii. 

 


Motivul este că Telegram este folosit de armata rusă pentru a comunica pe câmpul de luptă și este principala platformă online pentru bloggerii pro-război și presa rusă, precum și pentru milioane de oameni de rând din Rusia, scrie Politico, citat de Digi24.

CITEȘTE ȘI:
Kremlinul a avertizat Parisul împotriva unei „tentative de intimidare” a fondatorului Telegram: „Acuzaţiile avansate sunt foarte grave”

Bloggerii militari din Rusia au caracterizat Telegram ca alternativa principală la comunicarea oficială pentru armata rusă și au susținut că acum este vital ca să fie stabilit un nou sistem de comunicare oficial de către comandamentul rus.


Partea întunecată a Telegramului

Lipsa de moderare a platformei Telegram a transformat-o într-un paradis online pentru traficanții de arme și droguri din Occident și un instrument de comunicare, recrutare de sabotori și propagandă în Est, potrivit lui Nazar Tokar, șeful Kremlingram, un grup de activiști care studiază securitatea Telegram și legăturile platformei cu Kremlinul. 

„Rușii fac totul prin Telegram. Ei recrutează agenți și oameni pentru contra-activități. Azi în Ucraina, o campanie populară recrutează oameni care să incendieze mașini militare ucrainene. Și a funcționat cu destul de mare succes. Își coordonează eforturile militare folosind Telegram”, a declarat Tokar.


Telegram a negat acuzațiile că permite publicarea de conținut periculos, spunând că respectă legile UE, inclusiv Regulamentul privind serviciile digitale.

Rușii au început să-și șteargă mesajele sensibile de pe Telegram

Kremlinul încearcă să calmeze temerile rușilor potrivit cărora arestarea lui Durov în Franța ar putea da peste cap platforma de mesagerie, care este extrem de populară în Rusia Purtătorul de cuvânt al guvernului rus, Dmitri Peskov, a declarat marți reporterilor că solicitările utilizatorilor de a-și șterge mesajele au fost „total stupide”, scrie CNN.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, arestat în Franța. Ce acuzații i se aduc?

Ultimele Stiri
abonare newsletter