Externe

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, critici voalate la adresa lui Viktor Orban, care responsabilizează Ucraina pentru războiul declanșat de Rusia. „I-ați învinui vreodată pe unguri pentru invazia sovietică din 1956?”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a criticat modul în care premierul maghiar Viktor Orban responsabilizează Ucraina pentru războiul pe scară largă declanșat de regimul de la Moscova.

Ursula von der Leyen critică modul în care premierul maghiar Viktor Orban responsabilizează Ucraina pentru războiul declanșat de Rusia. „I-ați învinui vreodată pe unguri pentru invazia sovietică din 1956?”|Foto: Ursula von der Leyen - Facebook Ursula von der Leyen critică modul în care premierul maghiar Viktor Orban responsabilizează Ucraina pentru războiul declanșat de Rusia. „I-ați învinui vreodată pe unguri pentru invazia sovietică din 1956?”|Foto: Ursula von der Leyen - Facebook

 

 


Ursula von der Leyen, a criticat, vineri, anumiți politicieni din UE pentru că „tulbură apele” și transferă vina pentru războiul Rusiei în Ucraina, făcând comparații istorice cu agresiunea sovietică în Europa Centrală din perioada Războiului Rece. 

„Ei dau vina pe invadator, nu pe invadat”

Criticile președintelui Comisiei Europene l-au vizat indirect pe premierul maghiar Viktor Orban, care continuă să susțină Rusia și să dea vina pe Ucraina pentru războiul declanșat în februarie 2022, notează caleaeuropeană.ro, care citează Kyiv Independent. 


CITEȘTE ȘI: 
UE aprobă tacit blocarea achiziției unui gigant feroviar spaniol de către Ungaria, pe fondul temerilor legate de Rusia

„Ei dau vina pentru război nu pe invadator, ci pe invadat. Nu pe pofta de putere a lui Putin, ci pe setea de libertate a Ucrainei.

Așa că vreau să îi întreb: I-ați învinui vreodată pe unguri pentru invazia sovietică din 1956? I-ați învinui vreodată pe cehi pentru opresiunea sovietică din 1968?”, a întrebat retoric Ursula von der Leyen la conferința Globsec din Praga.


De-a lungul timpului, guvernele ungar și slovac au criticat sprijinul UE pentru Ucraina și s-au opus ajutorului militar, continuând să consolideze legăturile economice cu Rusia. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Orban i-a sugerat lui Zelenski să accepte o încetare „rapidă” a focului. Ucraina insistă asupra unei „păci juste”.

Viktor Orban a ajuns în Rusia pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Charles Michel: „Nu a primit niciun mandat din partea Consiliului UE pentru a vizita Moscova”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter