Monitorul Cartierelor

VIDEO. Gheorgheni, cartierul PĂRĂSIT! Încă nu a curățat nimeni, deși aleile sunt pline de copaci căzuți și cabluri de curent rupte

Cartierul Gheorgheni a fost cel mai afectat de furtuna de duminică noaptea. Aleile încă sunt pline de copaci căzuți, cabluri de curent rupte, iar acoperișul unei școli încă e împrăștiat prin zonă.

 

 


Străzile din aproape toate cartierele municipiului Cluj-Napoca s-au inundat în urma furtunii și a grindinei care a lovit puternic orașul.

 


Fenomenele meteo extreme s-au manifestat cel mai puternic în Gheorgheni, dar și în cartierele Iris, Mărăști, Gheorgheni și în Centru. Piața Avram Iancu a fost complet inundată, iar mașinile „navigau” pe apa care curgea abundent pe stradă.

Luni, la ora 16:00, cartierul Gheorgheni, cel mai afectat, arată ca părăsit. Aleile încă nu au fost curățate, acestea fiind pline de copaci căzuți, cabluri de curent rupte și mașini distruse de copaci, în zona Băișoara.


Totodată, la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Gheorgheni acoperișul a fost suflat de vijelie. Părți imense din acoperiș încă se află în curtea liceului, lângă drum și peste drum, pe spațiile verzi de lângă blocuri, la distanțe destul de mari față de instituție. 

În videoclip puteți vedea cum arată cartierul Gheorgheni luni, după furtuna de duminică seara. În prima parte a videoclipului apare zona Interservisan, după care urcare pe Lucian Blaga, iar mai apoi aleile din zona stației de autobuz Băișoara. La finalul videoclipului găsiți imagini cu acoperișul distrus al Liceului Teoretic Lucian Blaga.


Subprefectul Irina Munteanu a declarat pentru monitorulcj.ro că s-au înregistrat până în prezent peste 150 de solicitări de urgență în urma furtunilor. Până acum, 80 au fost concretizate.

Echipaje ale ISU Cluj, CERT Transilvania, Spații Verzi și, inclusiv, Electrica, lucrează pentru a rezolva situația. 


„S-au făcut daune mari, situația este sub control. Județul este în cod portocaliu în aceste ore, până mâine dimineața. Am discutat cu toate forțele implicate încă de dimineață și într-adevăr au fost peste 150 de solicitări, 80 dintre ele s-au concretizat, iar 20 au venit în dimineața aceasta, în special pe arbori doborâți, acoperișuri, elemente de construcție, avarii în ceea ce privește și distribuția de energie electrică. Acolo problemele au fost un pic mai delicate pentru că, spre deosebire de alte dăți, nu a ținut de o simplă conectare/schimbare a siguranțelor. S-au rupt efectiv cabluri de joasă tensiune. Încă de aseară toate echipele sunt în teren. Inclusiv cele ale Primăriei pe spații verzi, voluntarii CERT Transilvania. Nu mai sunt probleme deosebite acum și se lucrează în continuu și pe spațiile verzi pentru degajare și curățenie.

Cred că peste 100 de persoane au fost angrenate în toată povestea, pompieri 11 echipaje, 7 de la Spații Verzi, 8 echipaje ale CERT, echipele Electrica. Toată lumea lucrează, inclusiv cei din concedii au fost chemați. În astfel de situații nu se pune problema. Se lucrează pe rând, le iau pe toate pe rând. Trebuie întocmite și pentru fiecare daună la mașină. La mașini se întocmește un raport pentru a servi la asigurări”, a declarat subprefectul Irina Munteanu pentru monitorulcj.ro.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. INUNDAȚII pe străzile Clujului și ZECI de copaci căzuți pe drumuri! Furtuna și grindina au făcut ravagii

 

VIDEO. Mașinile „navighează” pe Bulevardul Eroilor, după furtună! E DEZASTRU în Centrul Clujului

 

abonare newsletter