Național

Suspiciuni de corupție la o universitate din Brașov în cazul susținerii unor examene de licență. Anchetatorii au făcut zeci de percheziții.

Zeci de percheziții efectuate, joi, de anchetatorii DGA într-un dosar privind infracţiuni de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare.

Suspiciuni de corupție la o universitate din Brașov în cazul susținerii unor examene de licență|Foto: Depositphotos.com Suspiciuni de corupție la o universitate din Brașov în cazul susținerii unor examene de licență|Foto: Depositphotos.com

 

 


Mai mulţi studenţi ai unei universităţi particulare cu sediul în municipiul Braşov sunt suspectaţi că au dat unui profesor bani şi diverse bunuri pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă.

CITEȘTE ȘI: 
România, printre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană. Decalaj semnificativ între prevederile legale și modul în care sunt implementate.

Anchetatorii Direcției Generale Anticorupție au efectuat, joi, zeci de pecrheziții domiciliare/vehicule/corporale, la adrese de pe raza municipiului Bucureşti şi a zece judeţe (Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă la o universitate privată din municipiul Braşov.


„În fapt, în urma actelor de urmărire penală a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 – 2024, mai mulți studenți ai unității de învățământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani și bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licență”, conform informării DGA. 

În cadrul dosarului penal se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Sursă foto depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cinci ani de închisoare pentru fostul profesor de la UBB, care a primit mită de la studenți. Decizia nu este definitivă

Ultimele Stiri
abonare newsletter