Național

46 de cetățeni români și 24 de străini sosesc astăzi din Africa de Sud. 7 români nu au reușit să se îmbarce

Zborul Tarom pentru repatrierea românilor blocați în Africa de Sud a decolat în această dimineață. La bordul aeronavei se află 70 de persoane, dintre care 46 de români și 24 de străini. 7 români nu au reușit să se îmbarce.

46 de cetățeni români se întorc astăzi din Africa de Sud. 46 de cetățeni români se întorc astăzi din Africa de Sud.

 

Pe lista de pasageri, elaborată ca urmare a demersurilor active ale MAE, prin Ambasada României de la Pretoria, figurează 70 de persoane: 46 de cetăţeni români (inclusiv delegaţia sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetăţeni europeni (10 cetăţeni bulgari, 4 cetăţeni spanioli, 3 cetăţeni polonezi, 1 cetăţean ungar) şi 6 cetăţeni din state terţe (4 cetăţeni georgieni, 1 cetăţean australian, 1 cetăţean neozeelandez - aceştia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare şi având rezidenţă în România).


Ministerul Afacerilor Externe informează că zborul special pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi temporar în Africa de Sud a decolat din Johannesburg la ora 3:54 (ora României), în urma îndeplinirii cu succes a tuturor procedurilor şi formalităţilor necesare, aeronava fiind aşteptată să aterizeze la Bucureşti în jurul orei 15:30. 

Potrivit MAE, 7 români care se află în Cape Town nu au reuşit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au făcut la timp testele PCR necesare. Reprezentanţii Ambasadei României la Pretoria rămân în contact cu aceştia şi vor continua eforturile de sprijinire în vederea identificării, în viitorul apropiat, a altor soluţii de transport către România.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis sâmbătă ca românii care vin din statele din sudul Africii unde a apărut noua variantă Covid să intre în carantină. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că în continuare vaccinarea este soluția oportună pentru protecție împotriva virusului.

CITEȘTE ȘI:

Un avion Tarom îi va aduce acasă pe românii blocați în Africa de Sud

Ultimele Stiri
abonare newsletter