Politică

Clujul îl vrea pe consilierul virtual ION. A primit o jumătate de milion de mesaje de la români

Consilierul guvernamental virtual ION a primit, în prima săptămână de la lansare, aproximativ o jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români.

ION, primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială Foto: Inquam Photos / Octav Ganea ION, primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, deşi este încă în faza iniţială de învăţare, proiectul ION a strâns încă din prima săptămână de la lansare aproximativ jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români care doresc ca mesajele lor să fie transmise mai departe către reprezentanţii guvernului.


Pe lângă nevoia de a îmbunătăţi sistemele de educaţie şi de sănătate din România, cetăţenii au transmis preocuparea privind salariile şi pensiile mici, în contextul inflaţiei şi a preţurilor tot mai mari, atât la alimente cât şi pentru medicamente şi serviciile medicale.

În ceea ce priveşte condiţiile de viaţă din oraşele mari, românii au trimis numeroase mesaje punctuale legate de modul de administrare a domeniului public, exprimându-şi dorinţa pentru mai multe parcuri şi spaţii verzi, piste de biciclete, dar şi pentru fluidizarea traficului din marile oraşe, pe primele locuri pentru feedback fiind Bucureşti, Braşov şi Ploieşti.


Aproape 10.000 de oameni au votat ca ION să vină în oraşul lor. Momentan, pe primul loc este Bucureşti, urmat de Iaşi, Cluj şi Timişoara.

ION este o iniţiativă tehnologică şi de cercetare dezvoltată de către experţi în inteligenţa artificială din România, un sistem ce foloseşte inteligenţa artificială pentru a capta rapid şi automat părerile românilor de pretutindeni, pentru a-i ajuta să se facă auziţi.


Această voce online a românilor va oferi posibilitatea guvernanţilor să implementeze politici publice relevante şi în concordanţă cu evoluţia societăţii. Tot cu ajutorul inteligenţei artificiale, subiectele vor fi prioritizate şi incluse în categorii distincte şi în funcţie de aria de interes, pentru o diseminare eficientă către decidenţii politic, eficientizând astfel activitatea fiecărei instituţii publice în parte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Babeș-Bolyai propune o nouă specializare: Inteligența Artificială (AI) ar putea fi studiată ca program de licență

Legile Educației intră în avizare ministerială. Ciucă: „Nu mai târziu de şedinţa din 23 martie să aprobăm la nivelul Guvernului”

Premierul Ciucă susține că situația ministrului Bode va fi tranșată până la rotativa guvernamentală: „Urmează să avem o clarificare la partid”

Ultimele Stiri
abonare newsletter