Politică

Un vot pentru PNL e un vot pentru PSD (P)

Cum cobori Feleacul dai de panouri mari care ne spun: Construim în România cu sigla Partidului Popular European. Puternici în Europa. Este singura reclamă pe care PNL o face pentru alegerile europarlamentare. La Cluj nu vor să le vedem candidații la Parlamentul European. Nu au făcut nici un eveniment electoral, nu apar în ziare.

Dealul Feleacului Cluj-Napoca/Foto: USR Cluj Dealul Feleacului Cluj-Napoca/Foto: USR Cluj

 

 


Este un secret știut de toți și pe care nu vrea să îl recunoască nimeni. PNL a fuzionat cu PSD. 

 


Lecția pe care PSD a învățat-o în ultimii 24 de ani este că nu mai poate câștiga singur toată puterea. Ultima oară când PSD a câștigat și președinția României și funcția de premier a fost cu Ion Iliescu și Adrian Năstase. 

Pentru o victorie pe linie la alegerile de anul acesta PSD a parazitat PNL. PNL i-au fost luați zeci de primari și nu a avut nicio reacție. Organizații PNL performante, precum cea din Timiș, au fost sacrificate de către Nicolae Ciucă în favoarea PSD. Iar pentru alegerile europarlamentare și în orașele cu primari USR, PSD și PNL candidează pe liste comune. 


Metoda PSD a fost patentată la Cluj-Napoca, un oraș cu un vot tradițional anti-PSD pe care tandemul Ioan Rus și Vasile Dâncu știau că nu-l pot câștiga niciodată. Cu toate acestea, PSD a fost întotdeauna la putere în Cluj, asigurând majoritatea județeană pentru Alin Tișe. Pentru că interesele le-au fost aliniate PSD nu a mai prezentat un candidat puternic la Primăria Cluj-Napoca pentru că, în culise, l-a susținut întotdeauna pe Emil Boc. Mai mult, a permis tuturor primarilor importanți să treacă la PNL, cu înțelegerea tacită că banii vor veni, indiferent de cine e la guvernare.

Restul țării s-a împărțit ca și blana ursului din pădure. În județele și localitățile unde unul dintre partide deține puterea celălalt va face o opoziție de declarativă dar fără a aloca resurse importante pentru campanie. Singurele campanii care contează sunt cele în care sunt primari independenți sau USR, locurile unde a început o schimbare, unde interesele clanurilor și specialilor au fost deranjate. Obiectivul - preluarea controlului asupra tuturor administrațiilor din țară. Cine nu a prins loc, a primit premiu de consolare pe lista de europarlamentare sau primește prioritate la parlamentare.


Bannere partide politice PNL și PSD/Foto: USR Cluj

PNL și PSD cred că au pus la cale lovitura perfectă. Vor controla statul român de la președinte până la ultimul cătun. Banii europeni și cei veniți din țară vor putea fi direcționați către firme de casă în timp ce instituțiile de control ale statului vor privi nepăsătoare iar presa subvenționată de stat va identifica vinovați imaginari. Vor construi în România, pe banii noștri. Apoi vor merge să fie în Europa, la ski sau pe plaje exotice. 

De aceea Rareș Bogdan, cel care urla de la pupitru ura pentru PSDiști acum zâmbește prin țară de pe panouri electorale între noii colegi de listă - Mihai Tudose și Claudiu Manda. La Cluj însă nu e așa. Aici au zis că mai mențin mascaradă unui PNL independent. De sub fațada crăpată se văd, totuși, trandafirii. 


Ne-au vândut votul pentru funcții și putere, pentru locuri pe liste dar nu îi putem lăsa să ne fure viitorul. Această monstruoasă coaliție trebuie oprită acum, când se mai face ceva. Opoziția de care le este frică s-a unit, formând Alianța Dreapta Unită. Avem nevoie de oameni buni în administrații și în Europa. Oameni care construiesc România. 

Articol susținut de USR Cluj.                            

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alianța Dreapta Unită are planuri mari pentru Cluj-Napoca: „Luptăm pentru o administrație modernă”

„În 20 de ani, Clujul se poate compara de la egal la egal cu Praga, Viena sau Budapesta” - Viorel Băltărețu, candidat la Primăria Cluj-Napoca.

abonare newsletter