Politică

Metroul de la Cluj, cel mai întârziat proiect la nivel național din PNRR. Clujul nu este capabil să ducă proiecte de infrastructură mare (P)

După eșecul centurii metropolitane, a cartierului Lombului, apoi cel al Tineretului, și în esență, a tuturor marilor proiecte de infrastructura din Cluj-Napoca, Emil Boc, fără a mai surprinde pe nimeni, împinge spre „linie moartă” și proiectul metroului.

Foto: PSD Cluj Foto: PSD Cluj

 

 


Ieri, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a evidențiat faptul că metroul de la Cluj este cel mai întârziat proiect din Planul Național de Redresare și Reziliență, menționând faptul că la Cluj nu a fost realizată nici măcar delimitarea de șantier, în condițiile în care până la finalul anului ar trebui executate cel puțin 50% din lucrări. Magistrala M6 din București, finanțată pe aceeași axă, inregistrează astăzi un progres real, aproximativ 30% din lucrări fiind deja efectuate.

 


Actuala administrație PNL de la Cluj-Napoca nu a demonstrat capacitatea necesară pentru a gestiona proiecte de o asemenea amploare și importanță. Până astăzi, în proiectul Metroului de la Cluj, nu este contractat nici măcar un diriginte de șantier. 

„Aceasta nu este prima dată când administrația PNL nu face față unui proiect major; situația centurii ocolitoare este un alt exemplu relevant de gestionare defectuoasă”, susține Dan Morar, candidat consiliul local Cluj-Napoca.


Un proiect atât de popularizat, singurul proiect major propus de această administrație pentru rezolvarea problemelor de trafic din Cluj-Napoca, suferă din cauza întârzierilor și a lipsei de coordonare eficientă. 

„Este evident că este necesară o schimbare de abordare și o implicare mai activă și eficientă în gestionarea proiectelor de infrastructură din Cluj-Napoca. Partidul Social-Democrat Cluj este pregătit să colaboreze cu toate părțile implicate pentru a ne asigura că astfel de proiecte sunt implementate cu succes, respectând termenele și standardele de calitate.”, susține Aurelia Cristea,  candidat PSD pentru Primăria Cluj-Napoca.


Articol publicat la comanda PSD Cluj, cod mandatar financiar 21240002

CITEȘTE ȘI:

Ofensiva PSD Cluj pentru administrația locală (P)

PSD Cluj a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare. VIDEO.

Ultimele Stiri
abonare newsletter