Politică

Vákár István: Dezvoltarea județului Cluj este cea mai importantă! (P)

Mandatele anterioare ca și vicepreședinte din partea UDMR în cadrul Consiliului Județean Cluj au reprezentat pentru Vákár István o mare responsabilitate, dar totodată rezultatele remarcabile din ultimii 4 ani.

 

 


Mandatele anterioare ca și vicepreședinte din partea UDMR în cadrul Consiliului Județean Cluj au reprezentat pentru Vákár István o mare responsabilitate, dar totodată rezultatele remarcabile din ultimii 4 ani. Rezultate care au fost obținute prin voința și forța comună a comunităților care au fost în beneficiul tuturor clujenilor. 

Candidatul pentru Consiliul Județean Cluj, Vákár István, este de părere că, consolidarea comunităților și realizările din infrastructură au avut menirea de a face comunitățile să se simtă acasă în județul Cluj și ca aceștia să fie mândri de moștenirea, valorile și tradițiile lor. O comunitate va fi puternică dacă își apreciază cultura, patrimoniul construit și liderii. În această viziune se regăsește și reabilitarea Castelul Bánffy de la Răscruci, care și-a redobândit gloria de odinioară, una dintre cele mai mari investiții culturale ale județului, o realizare remarcabilă în Transilvania de către administrația județeană, de care candidatul spune că este  extrem de mândru și că a fost un proiect de suflet.


„Dezvoltarea județului este cea mai importantă. Aici ne imaginăm viitorul, aici construim viitorul copiilor și nepoților noștri, asigurând o conviețuire pașnică, păstrând și transmițând caracteristicile și moștenirea transilvăneană. Consiliul Județean a investit 75 milioane de euro în spitalele din județul Cluj din fonduri europene și am modernizat 2 drumuri extrem de importante pentru noi, 107M Luna de Sus-Băișoara care trece și prin Săvădisla și Drumul Bistriței, care străbate comuna Bonțida și localitățile Vaida-Cămăraș și Palatca" – a mai adăugat Vákár.

Pentru dezvoltarea comunităților într-un ritm mai rapid, edilul spună că trebuie să reducem complexitatea și birocrația granturilor: „ne dorim mai puțină birocrație, mai multe resurse și continuarea programelor și a fondurilor de coeziune. Europa este casa noastră, îi simțim beneficiile și profităm de oportunitățile sale. Comunitatea noastră se așteaptă, acum, ca Uniunea Europeană să se schimbe.  Noi, reprezentanții UDMR solicităm: o nouă abordare și o nouă conducere la Bruxelles. Noi, ardelenii trebuie să fim acolo și să încercăm să schimbăm modul în care se iau deciziile și se alocă resursele. Învingem împreună!" – Vákár István, candidat la Consiliul Județean Cluj. 


Publicat la comanda UDMR 

Cod AEP: 23240001

CITEȘTE ȘI:

Csoma Botond la Primăria Cluj-Napoca, Vákár István la șefia Consiliului Județean Cluj

abonare newsletter