Politică

Sabin Sărmaș: „Va fi nevoie de 3 partide pentru a face majoritate în Consiliul Local pentru următorul mandat. Acestea vor putea fi PNL, USR și UDMR.” (P)

Structura Consiliului Local după alegerile din 9 iunie se va putea construi din majoritate cu trei partide, respectiv PNL, USR și UDMR, a declarat candidatul independent pentru Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaș.

Sabin Sărmaș, despre cum va fi construit Consiliul Local din Cluj-Napoca, după alegerile din 9 iunie /Foto: Aurel Bîrliba/monitorulcj.ro Sabin Sărmaș, despre cum va fi construit Consiliul Local din Cluj-Napoca, după alegerile din 9 iunie /Foto: Aurel Bîrliba/monitorulcj.ro

 

 


Candidatul independent pentru Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaș, a declarat, în cadrul unei conferințe, că după alegerile din 9 iunie, noua structură a Consiliului Local se va putea construi din majoritate a trei partide, respectiv PNL, USR și UDMR. 

 


„Intuiesc că va fi nevoie de vreo 3 partide pentru a face majoritate în Consiliul Local pentru următorul mandat. PNL-ul nu mai face majoritate. Asta este ceea ce cred eu în momentul de față. Dacă voi ajunge primar voi colabora cu cine va fi Consiliul Local. Se poate construi o majoritate cu PNL, USR și UDMR. Sunt variante. O să avem cel puțin 5 partide în Consiliul Local de data aceasta. La partea de PSD cred că a ocupat teritoriul domnul Boc. Adică ați văzut și reacția domnului Boc la lansarea de candidatură de pe Eroilor, a spus atunci «Mulțumesc PSD». Povestea continuă. Doamna Cristea a spus că se gândește la poziția de viceprimar. Asta este și o gândire dinasta a actualului primar de a se gândi de fapt cum rămâne în plan la putere și în următoarele jocuri. El va depinde în orice parcurs de PSD. El va trebui să îi dea PSD-ului ceva la Cluj. Asta e logica. Pentru a-și putea asigura o poziție. E destul de logic. Emil Boc are nevoie de PSD mai mult ca oricine în acest moment și de ceva vreme are nevoie”, a declarat Sabin Sărmaș. 

CITEȘTE ȘI
Sabin Sărmaș: Dacă mai are un dram de onoare, Emil Boc trebuie să plece de la Primărie

Sabin Sărmaș a precizat că pe listele candidaturilor pentru viceprimari a observat „câțiva care sunt buni”. 


„Pentru viceprimari aș pune condiții de competență. Viceprimarii conduși de partide vor influența foarte puternic partidele care se vor alege în Consiliul Local. Am văzut câțiva viceprimari de pe liste care sunt buni”, a declarat candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca. 

„Să-și depună CV-ul în altă parte”

Sabin Sărmaș a mai vorbit și despre administratorii publici. El a precizat că city managerul unui oraș ar trebui să fie cel mai activ om din Primărie. 


Totodată, el le-a transmis un mesaj administratorilor publici din oraș: „Să își pună CV-ul în altă parte”. Sabin Sărmaș a explicat că există oameni care „au fost puși la conducere în locuri în care nu ar fi trebuit”. 

Să își pună CV-ul în altă parte. Mă refer la oameni din poziții importante din Primărie care nu au fost capabili să capaciteze sub nicio formă cu cei din subordinea lor și nu au ce căuta acolo și trebuie trimiși în piața privată pentru a-și dovedi competențele acolo, pentru că oricum există lipsă de oameni. City managerul unui oraș ar trebui să fie cel mai energic om din Primărie. Trebuie să fie geamul administrativ al Primarului. La un city manager nu ar trebui să îi dai atribuții care țin de curățatul Someșului și salubritate. Acelea nu sunt atribuții pentru city manager, sunt atribuții pentru o altă direcție. Nu este vina lui până la urmă, dacă nu i s-au oferit alte atribuții. Asta i s-a dat, asta face. Să fii city manager în toată lumea asta înseamnă altceva. Poate ai innovation manager, digital transformation manager. Cel puțin la nivel de leadership sunt oameni slabi sau sunt oameni care nu sunt puși unde trebuie”, a explicat Sabin Sărmaș. 


Publicat la comanda candidatului independent Sabin Sărmaș. Cod Mandatar Financiar: 24240078

CITEȘTE ȘI:

Sabin Sărmaș: „Clujul are nevoie de infrastructură anti-frică. Va avea scopul de a proteja victimele violenței domestice, persoanele cu adicții și copiii cu nevoi speciale.” (P)

Sabin Sărmaș propune realizarea a peste 3000 de locuri de parcare supraterane pe depourile CTP (P)

Sabin Sărmaș: E periculos ca orașul nostru să ajungă sub o majoritate PNL/PSD (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter