Politică

Sabin Sărmaș își asumă prin contract proiectele anunțate în timpul campaniei (P)

Într-un demers-manifest fără precedent, Sabin Sărmaș, candidat independent la Primăria Cluj-Napoca, își asumă public realizarea proiectelor anunțate în campania electorală, prin semnarea unor contracte cu locuitorii cartierelor din oraș.

Semnarea contractului cu locuitorii din Gheorgheni/ Foto: echipa de campanie Sabin Sărmaș Semnarea contractului cu locuitorii din Gheorgheni/ Foto: echipa de campanie Sabin Sărmaș

 

 


„Un primar care nu e în stare să onoreze promisiuni atât de normale cum sunt cele pe care le-am făcut, nu merită să mai candideze a doua oară. E atât de simplu”, spune reprezentantul clujenilor invizibili pentru actuala administrație. 

 


„Odată ce am început să merg prin cartierele Clujului, și am fost prin toate, de câteva ori, mi-am dat seama că problemele oamenilor sunt în primul rând locale, că aceștia își doresc mai mult de la cartiere. De fiecare dată, ei spun aceleași lucruri: că s-au făcut lucruri în centru, că acolo s-a investit, în timp ce cartierele vechi au rămas încremenite în timp, iar cele noi au fost construite de multe ori fără infrastructura de care au nevoie”, spune Sabin Sărmaș, pe care sondajele de opinie îl creditează drept candidatul cu cele mai mari șanse să îl învingă pe Emil Boc la alegerile din 9 iunie.

Pe de o parte, sunt nevoi identificate peste tot, cum ar fi școli, grădinițe, creșe sau parcuri. Pe de alta, există particularități pentru fiecare cartier în parte – unele au nevoie acută de un pasaj, altele de mai multe parkinguri sau de servicii mai bune de salubritate etc. 


„Mi-am dat seama că, dincolo de proiectele mari de infrastructură, sunt seturi de probleme punctuale pe cartiere, pe care clujenii trebuie să simtă că cineva și le asumă. Pentru că nu sunt proiecte care încarcă bugetul foarte mult și de multe ori sunt lucruri simple. De exemplu, au venit oameni din cartiere cu propuneri care se încadrau într-un buget de 100.000 de lei. Lucruri absolut decente, dar nerezolvate de ani de zile. A fost momentul în care mi-am spus că trebuie să construim împreună cu oamenii un program pentru fiecare cartier în parte”, mărturisește Sabin Sărmaș.  

Majoritatea proiectelor sunt venite de la oamenii din cartiere. Unele sunt promisiuni mai vechi neonorate, altele sunt lucruri pe care ei și le doresc acum. Toate aceste idei au fost incluse într-un contract cadru particularizat, semnat acum în mod simbolic cu fiecare cartier în parte. 


„Este o dovadă de asumare și de preocupare la firul ierbii pentru nevoile oamenilor, și nu doar pentru proiecte faraonice, în care aceștia nici nu mai cred, și nici nu mai sunt realizate vreodată. Ascultând clujenii, interesându-te de nevoile lor apropiate și asumându-ți – fie și simbolic – un parteneriat cu fiecare cartier în parte, cu fiecare stradă în parte, le redai și vizibilitatea
Ne-am obișnuit să ni se promită lucruri super mari, despre care ni se spune ulterior ba că nu sunt bani pentru ele, ba că birocrația e mare, ba că au apărut elemente noi care le fac foarte greu de realizat. Apar astfel 1.000 de motive pentru care nu mai putem să facem centură, aquapark, cartiere pentru tineri etc. În contracte sunt lucruri mult mai mici, pentru care nu ai scuze. Dacă nu poți face măcar o bună parte dintre ele, arată un dezinteres total și o încălcare gravă a promisiunilor pe care le faci clujenilor. Un primar care nu e în stare să onoreze promisiuni atât de normale cum sunt cele pe care le-am făcut, nu merită să mai candideze a doua oară. E atât de simplu.”

Contractul pentru Someșeni

Până acum, contractul „Bate palma cu Sabin” a fost semnat pentru cartierele Mănăștur, Dâmbul Rotund, Plopilor, Gheorgheni, Andrei Mureșanu,  Grigorescu, Mărăști, Gruia și Someșeni, restul urmând să fie semnate până la sfârșitul campaniei electorale. 


Programul pe cartiere al lui Sabin Sărmaș poate fi consultat aici
Publicat la comanda candidatului independent la Primăria municipiului Cluj-Napoca Sabin Sărmaș. Cod Mandatar Financiar: 24240078

CITEȘTE ȘI:

Sabin Sărmaș: „Va fi nevoie de 3 partide pentru a face majoritate în Consiliul Local pentru următorul mandat. Acestea vor putea fi PNL, USR și UDMR.” (P)

Sabin Sărmaș: „Clujul are nevoie de infrastructură anti-frică. Va avea scopul de a proteja victimele violenței domestice, persoanele cu adicții și copiii cu nevoi speciale.” (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter