Politică

Antonescu cerşeşte Puterea, îmbiind UDMR să trădeze

<p /><img src="documente/stories/08_august/29_ziua/04-crin_antonescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Obiectivul liberalilor – enunţat de Crin Antonescu – este “dispariţia” PDL de pe scena politică.

Liderul PNL a făcut apel la UDMR să se “trezească” şi să iasă de la guvernare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la şcoala de vară a TNL, că obiectivul USL pentru 2012 este dispariţia PDL, iar dacă acest lucru se va întâmpla, atunci PNL şi PSD vor fi adversari politici în 2016.


Liderul PNL a mai precizat că USL garantează UDMR accesul la guvernare până în 2016 dacă, în septembrie, Uniunea refuză să mai “gireze o guvernare dezastruoasă”.

În replică, democrat liberalul Cristian Preda susţine că Antonescu nu este capabil “să câştige alegeri şi doreşte să facă un guvern invitând UDMR să-şi trădeze aliaţii”.


Obiectivul PNL: dispariţia PDL…

Preşedintele liberalilor susţine că dacă PNL câştigă alegerile, PDL va fi terminat dacă nu aritmetic, atunci politic. “Primul lucru pe care l-am gândit când am pornit povestea cu USL nu a fost nici cine să aibă prim-ministrul, nici cine să aibă preşedintele, şi alte piei ale altor urşi din pădure, ci pur şi simplu cum să facem ca de pe scena românească să dispară această infecţie care este PDL”, le-a spus Antonescu tinerilor liberali, la Mamaia, potrivit Realitatea TV.


“Vrem, nu vrem, în 2012 ori nu mai există ei (PDL - n.r.), ori nu mai existăm noi. Ori câştigăm alegerile şi atunci PD s-a terminat, (...) şi PDL, chiar dacă nu aritmetic, dar politic se termină imediat, ori domnul Băsescu reuşeşte, cu toţi ciracii, planul acesta şi atunci nu ştiu ce se mai alege, dar în orice caz o să avem un singur partid în România, unii îmbrăcaţi în port bucovinean, alţii socialişti, alţii oameni ai muncii liberali care sunt toţi în partidul domnului Băsescu”, a mai spus liderul PNL.

Potrivit lui Antonescu, cât timp obiectivul PNL este dispariţia PDL de pe scena politică, este mai puţin important în construcţia USL dacă PNL are, în primul ciclu electoral, mai mulţi parlamentari, primari sau consilieri. “În momentul în care rămânem două partide mari în România, unul pe stânga, PSD, unul pe dreapta, PNL, care vor fi pentru un ciclu electoral împreună, după aceea, evident, vor fi în dispută, acela este marele câştig al PNL”, a menţionat Antonescu.


Antonescu garantează UDMR guvernarea

Antonescu a mai afirmat că, dacă UDMR nu înţelege că “girează şi este complice la o guvernare dezastruoasă”, atunci USL nu mai este interesat de o guvernare cu Uniunea.


“Atunci, din punctul nostru de vedere, şi noi trebuie să ne luăm adio de la ipoteza în care, sper, cu ultimele puteri, că s-ar putea pune capăt mai devreme dezmăţului pedist şi băsist”, a continuat preşedintele PNL.

Antonescu a precizat că, dacă UDMR iese de la guvernare la începutul sesiunii parlamentare, are garantat accesul la guvernare alături de USL până în 2016. “UDMR trebuie să înţeleagă că se duce cu PDL la bine şi la greu. Nu se duc în puşcărie toţi, numai cei care au încălcat legea, dar se duc în opoziţie toţi dacă noi câştigăm. Dacă noi câştigăm alegerile şi facem guvernul, UDMR nu are ce căuta într-un astfel de guvern. Dar astăzi garantăm UDMR o guvernare împreună până în 2016, dar dacă rămân acolo unde sunt acum, pot veni la dialogul dintre putere şi opoziţie, dar cu alte propuneri vin degeaba”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Preda: Antonescu invită la “trădare”

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine că preşedintele PNL, Crin Antonescu, lansează UDMR invitaţii pentru ca aceasta să “trădeze” actuala coaliţie guvernamentală, arată Mediafax. “Fără alianţa cu Traian Băsescu, peneliştii nu ar fi ajuns la putere în 2004. Acesta fapt nu e nici de dreapta, nici de stânga, nici liberal, nici socialist. E doar un fapt. În pană de idei de mai mulţi ani încoace, PNL s-a dedicat exclusiv ştergerii acestui fapt din memoria colectivă. Singura justificare «ideologică» a PNL din 2007 încoace e critica radicală la adresa preşedintelui”, susţine europarlamentarul democrat-liberal.

Cât despre declaraţia lui Antonescu referitoare la UDMR, Preda crede că “e cea mai banală, fiindcă e doar o invitaţie la trădare”. “PNL nu e singur pe acest drum, fiindcă şi pesediştii cerşesc puterea invitând UDMR să treacă dintr-o barcă într-alta. Dar Antonescu e într-o postură aparte, deoarece nu a fost capabil să câştige vreo alegere. El a pierdut în 2008 lupta în colegiul în care a candidat, partidul său fiind al treilea la ultimul scrutin legislativ; acelaşi Antonescu a ratat şi intrarea în turul al doilea al prezidenţialelor în 2009. În ciuda acestor eşecuri, Antonescu vrea să facă guvernul invitând UDMR să-şi trădeze aliaţii. Dacă urnele nu te duc la putere, rămâne trădarea”, a conchis Cristian Preda.

abonare newsletter