Politică

Parcul „La Butuci” se extinde

<p><img src="documente/stories/08_august/30_ziua/07 leagan instalatie joaca copii inaugurare parc rustic grigorescu provident la butuci rp 8.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Parcul rustic “La Butuci” va fi extins în intervalul 3-18 septembrie, cu ajutorul sumei de 8.000 de lei.</p>

Situat pe malul râului Someş, primul parc rustic ecologic din Cluj, “La Butuci”, a fost amenajat în toamna anului trecut de către Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST).

Parcul a fost amenajat în urma concursului de idei “Fiecare parc are povestea lui”, organizat de Fundaţia Comunitară Cluj. Acum, valoarea grantului acordat tot echipei OST pentru implementarea proiectului de extindere este de 8.000 de lei. În acest an, OST va implementa proiectul în parteneriat cu Asociaţia pentru Turism Activ Cluj.


“Anul trecut am îmbogăţit Clujul cu un colţ de natură, situat chiar în mijlocul oraşului, la iniţiativa unei echipe entuziaste de tineri. Pe noi ne-a cucerit şi funcţionalitatea aparte a parcului, pe lângă profilul său ecologic, şi anume ideea de spaţiu deschis celor care vor să organizeze evenimente artistice ad-hoc. Mai mult, reacţia pozitivă a clujenilor din diferite categorii de vârstă ne-a convins că parcul merită să fie extins, astfel încât să răspundă nevoilor unui public atât de divers”, a subliniat Simona Şerban, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Cluj.

Reamenajări


La finele lunii iulie, voluntarii OST au realizat o serie de consultări publice în rândul clujenilor, oferindu-le acestora prilejul de a veni cu sugestii pentru continuarea proiectului. Astfel, vor fi amplasate noi piese de mobilier în parc, cum ar fi leagăne, bănci, suport pentru căţărări cu plasă şi băncuţe pentru amfiteatru. De asemenea, va fi amenajat un suport pentru panou de proiecţie în faţa amfiteatrului, cărările vor fi delimitate cu pietriş, urmând să fie realizate şi marcaje pe piatră de râu şi tăbliţe cu legenda acestora.

Proiect extins în 6 oraşe


„Extinderea parcului La Butuci este o dovadă a succesului de care se bucură în Cluj acest loc de joacă unic şi suntem încântaţi să putem continua colaborarea cu Fundaţia Comunitară Cluj şi cu Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc. De altfel, «Fiecare parc are povestea lui» devine treptat un nume cunoscut în România, pe măsură ce extindem acest proiect în oraşe noi. Până la sfârşitul acestui an el va fi fost implementat în şase oraşe”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial România, compania care a asigurat finanţarea proiectului.

Lucrările la parc vor demara sâmbătă, 3 septembrie, parcul urmând să fie redeschis luni, 19 septembrie. Ce care doresc să participle ca voluntari la extinderea parcului pot trimite un email pe adresa labutuci@gmail.com.

abonare newsletter