Politică

Ambasadorul Canadei, în vizită la Cluj

<p />Primarul Sorin Apostu şi ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne, au discutat despre investitorii canadieni din Cluj-Napoca.

Ambasadorul Canadei la Bucureşti, Philippe Beaulne, s-a întâlnit ieri cu şefii administraţiei locale şi s-a arătat interesat de investiţiile canadiene de la Cluj.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu şi prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian au discutat cu Phillippe Beaulne despre atragerea investitorilor canadieni şi despre posibilitatea de “schimb cultural şi ştiinţific”.


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a dezbătut cu Philippe Beaulne, potenţialul municipiului Cluj-Napoca de a atrage investitori canadieni.

În prezent la Cluj-Napoca există 39 de firme cu capital canadian, dintre care cea mai cunoscută este Bombardier Transportation, lider mondial în industria feroviară, care a deschis în luna iunie a anului 2009 un centru de servicii la Cluj-Napoca, angajând peste 100 de clujeni.


Canada este interesată şi de o serie de schimburi culturale şi ştiinţifice cu Clujul, precum şi de domeniile servicii şi soft. Acesta a fost unul dintre subiectele discutate cu prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian.

În scurta sa vizită, Philippe Beaulne a fost interesat şi de “brandul universitar” al municipiului Cluj-Napoca.

abonare newsletter