Politică

Intersecţii cu 80% mai sigure

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/22_ziua/02 accidente intersectie praguri sol.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Accidentele rutiere din intersecţiile periculoase din oraş au scăzut cu 80% din 2009 până în prezent ca urmare a instalării pragurilor de sol.

Primarul Sorin Apostu împreună cu comisarul-şef al Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean au prezentat ieri o statistică a numărului de accidente din ultimii cinci ani din intersecţiile cele mai periculoase din oraş.

Potrivit acestei analize, în urma amplasării pragurilor de sol în vederea limitării vitezei în mai multe intersecţii din oraş, s-a constatat o reducere a accidentelor cu până la 85% din 2009 şi până în prezent.


Marcel Bonţidean a afirmat că pe strada Arieşului, la intersecţie cu strada Tache Ionescu, în 2007 s-au înregistrat 14 accidente rutiere, în 2008 – 17 accidente, după care în 2009, după instalarea pragului de sol, numărul accidentelor s-a redus la jumătate, în 2010 s-au înregistrat patru accidente, iar anul acesta doar unul singur. Aceasta înseamnă că accidentele rutiere au scăzut cu 80%. “Pragurile de sol şi camerele video duc la o siguranţă mai mare a circulaţiei şi a pietonilor”, a precizat Bonţidean.

Zone mai sigure


O altă zonă considerată foarte periculoasă, cu multe accidente în trecut şi în care anul acesta situaţia s-a îmbunătăţit considerabil, este intersecţia străzii Arieşului cu strada Actorului, unde s-a constat o reducere cu până la 85% a accidentelor. Dacă în 2007 acolo s-au petrecut 16 accidente, iar în 2008 au avut loc 17 astfel de evenimente neplăcute, în 2009 s-au înregistrat doar patru accidente, în 2010 numai două, iar anul acesta nici unul, deci rata accidentelor a fost redusă cu 85% din 2007 şi până în prezent.

De asemenea, la intersecţia străzilor Arieşului cu Vasile Lupu, unde înainte de montarea pragurilor de sol existau în medie 10 accidente pe an, în 2011 nu s-a mai înregistrat nicunul până acum.


Apostu a menţionat că pragurile de sol sunt instalate la cererea populaţiei şi după o analiză a Poliţiei. În prezent, sunt în analiză 10 locaţii pentru noi praguri de sol.

Ultimele Stiri
abonare newsletter