Politică

Politicienii clujeni, reacții după moțiune! Dohotaru nu a votat, Nasra așteaptă „CDR 2.0”

Moțiunea de cenzură organizată, joi, la Palatul Parlamentului a strâns numărul necesar de voturi, iar Guvernul Dăncilă a fost înlăturat. Ce spun politicienii clujeni?

Politicienii clujeni, reacții după ce Guvernul a căzut! Dohotaru nu a votat, Nasra așteaptă „CDR 2.0” Politicienii clujeni, reacții după ce Guvernul a căzut! Dohotaru nu a votat, Nasra așteaptă „CDR 2.0”

Deputații și senatorii și-au exprimat opțiunile asupra textului moțiunii de cenzură, iar după finalizarea numărătorii au fost înregistrate 238 de voturi pentru validarea demersului din totalul celor 244 care și-au exprimat votul.

Emanuel Ungureanu, deputat USR


„Ei sunt «spartanii» care au ținut piept PSD-ului timp de 3 ani! Colegii mei din USR, alături de colegii de bună credință din PNL, au luptat cu toate mijloacele legale ca acest guvern toxic să plece! O victorie de etapă.

Munca este abia la început, lucrez, alături de colegii mei, Adrian Wiener și Tudor Pop la un program de guvernare pe Sănătate care să îmbunătățească semnificativ sistemul de sănătate românesc. Avem nevoie de voi la urne, ne străduim să nu dezamăgim!


Eu mă străduiesc să îmi fac datoria față de votul de încredere cu care am fost învestit, în fiecare zi a mandatului de deputat. Uniți Salvăm Toată România! #Votați Dan Barna, președinte al României!”

Horia Nasra, deputat PSD


„Să-l vedem pe Orban premier, într-o coaliție CDR 2.0! Urmează: tăieri salariale, disponibilizări în masă în sectorul bugetar și înghețarea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale, finanțate prin PNDL sau FDI.”

Csoma Botond, deputat UDMR


„Guvernul a căzut. UDMR a votat moțiunea de cenzură. Am făcut cum am promis, pentru că noi suntem mereu consecvenți. Nu am avut dubii, că actualul executiv trebuia să plece, căci nu mai existau condițiile unei guvernări bune. Poziția noastră fermă este că trebuie format un guvern nou cât mai repede. Trebuie pregătit bugetul anului viitor, dar și bugetul de anul acesta trebuie rectificat, pentru ca primăriile și consiliile județene să nu intre în impas.”

Daniel Buda, europarlamentar PNL


„Am debarcat un guvern devenit nelegitim, punând capăt guvernării PSD, care nu s-a exercitat în interesul cetățenilor, social-democrații fiind preocupați de salvarea infractorilor și bunăstarea propriei clientele. PNL s-a luptat fără pauză, timp de trei ani de zile, împotriva abuzurilor PSD, depunând moțiuni de cenzură, moțiuni simple, sesizând Curtea Constituțională și Comisia de la Veneția.

Prin victoria de astăzi (n.red. joi), facem primul pas către «România normală». O Românie normală este o țară condusă de politicieni și funcționari publici cinstiți, respectați și integri, aleși sau promovați în baza competențelor dovedite, care au conștiința serviciului public pentru care au fost aleși sau angajați.”

Adrian Dohotaru, deputat independent

„Nu am semnat și nu am votat moțiunea de cenzură. Ca om cu vederi progresiste, care m-am poziționat dintotdeauna critic vis-a-vis de PSD dintr-o perspectivă de stânga, nu pot gira cu numele meu și cu votul meu un demers care duce România într-o zonă de discurs și mai neoliberală, și mai de dreapta decât actuala guvernare. (...)

Guvernul PSD a trădat în mod sistematic idealurile stângii în care cred. Pentru această trădare, pentru corupție și incompetență, PSD trebuie să plătească. Nu pot, însă, să subscriu și nici să votez o moțiune de cenzură care critică PSD doar prin prisma unor valori de dreapta și care nu propune nici o alternativă reală la problemele României.”

Mihai Goțiu, senator USR

„Un strop de bucurie și speranță. Mi-aș dori, măcar pentru câteva ore, să-mi rămână timp să pot savura deznodământul votului de la moțiunea de cenzură de astăzi. Să mă bucur că cel mai incompetent Guvern din istoria recentă a României a căzut. Da, știu ce urmează. Realizez uriașa responsabilitate care ne revine de acum înainte, cu un Parlament în care tranzacțiile cu deputați și senatori doar ce s-au reluat mai puternic.

Știu că singura legitimitate pentru un nou Guvern poate fi obținută doar prin vot cetățenesc, mai exact prin alegeri anticipate. Și știu cât de greu va fi să reușim să declanșăm alegerile anticipate cât mai repede după încheierea alegerilor pentru funcția de președinte. Și, mai ales, știu ce uriașă speranță vă puneți în noi, după ce vom ajunge la guvernare.”

abonare newsletter