Sănătate

Care este stadiul lucrărilor la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”? Investiție de peste 11 milioane de lei

Lucrările derulate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” avansează în ritm susținut.

Stadiul lucrărilor la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca a ajuns la 65%// Foto: Consiliul Județean Cluj Stadiul lucrărilor la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca a ajuns la 65%// Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Lucrările derulate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” avansează în ritm susținut.

 


Stadiul lucrărilor a ajuns la 65%.

CITEȘTE ȘI:
Investiție de aproape un milion de lei, la Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”

„Urmărim îndeaproape progresul pe care îl înregistrează această investiție și ne dorim ca odată cu finalizarea proiectului să creștem siguranța și calitatea infrastructurii medicale, contribuind astfel la asigurarea climatului optim de realizare a actului medical”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Stadiul fizic al lucrărilor efectuate la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” este de 65%. Acestea au vizat pavilionul 2 al unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, urmând a fi continuate de cele de la pavilionul 1.

Lucrările derulate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” avansează în ritm susținut/ Foto: Consiliul Județean Cluj

Principalele operațiuni au constat în realizarea unor noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică.


Totodată, a fost instalat un nou sistem de apelare medicală în saloanele de cazare, toalete, camerele ATI și în posturile personalului medical destinate monitorizării pacienților.

Stadiul lucrărilor a ajuns la 65%/ Foto: Consiliul Județean Cluj

Nu în ultimul rând, a fost creată o instalație nouă de fluide medicale, o nouă instalație de ventilare și tratare a aerului în zona ATI de la etajul 1 și au fost instalate centralele de tratare a aerului.


În valoare de 11.242.872,49 lei, proiectul european câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Medicii de familie din Cluj, neplătiți de o lună. „Riscăm penalități de la ANAF”.

Rinichii bărbatului împușcat în parcarea unui supermarket, transplantați la pacienți din Cluj

abonare newsletter